TOTUSI A AVUT LOC: IATA CUM S-A DESFASURAT PRIMA SEDINTA A GUVERNULUI

Ședința noului Guvern programată pentru această dimineață a avut loc, doar că fără presă.

Miniștrii noului Guvern condus de premierul Ion Chicu au mers astăzi la muncă pentru prima dată în această funcție.

Chiar din primele ore ale dimineții, premierul Ion Chicu a convocat miniștrii într-o ședință operativă de lucru care nu presupunea prezența presei. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Guvernului. Potrivit informațiilor oferite, în cadrul ședinței au fost discutate aspecte ce țin de preluarea mandatelor de către miniștri.

Și Igor Dodon a anunțat pe Facebook că în primele ore ale dimineții, în Casa Guvernului, a avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii noului Guvern.

"I-am felicitat cu ocazia numirii lor în funcțiile de răspundere și le-am urat succese întru binele poporului Republicii Moldova. Am reiterat faptul că acest guvern este primul din ultimii 20 de ani care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară, și votat cu un număr record de deputați după anul 2001. Nu este creată o majoritate politică, dar este o platformă parlamentară social-economică", a spus șeful statului.

Igor Dodon a anunțat că le-a propus membrilor Guvernului o foaie de parcurs, care prevede și reforma justiției.

"Ieri am propus o foaie de parcurs și i-am rugat pe miniștri să o examineze și să vină cît mai rapid cu unele propuneri concrete. Sînt cîteva subiecte care trebuie urgent discutate și pe care propun să le abordăm săptămîna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justiției, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea", a anunțat președintele Republicii Moldova.

Igor Dodon i-a îndemnat pe membrii Guvernului să comunice cu oamenii.

"Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent atenția Guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămînă", a menționat el.

Dodon le-a amintit membrilor Executivului că ei nu sînt afiliați politic.

"Totodată, i-am îndemnat pe membrii noului Executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. Noii miniștri nu sînt afiliați politic, ei sînt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sînt mai buni. I-am asigurat pe miniștri de faptul că Administrația Președintelui și deputații care le-au acordat vot de încredere le va oferi sprijinul necesar pentru a desfășura o activitate eficientă", a conchis șeful statului.

Sursa: sputnik.md