Solidaritate. 57 de politisti din trupele speciale din New York si-au dat demisia dupa ce doi colegi au fost suspendati

Cincizeci şi şapte de poliţişti din Buffalo, New York, şi-au dat demisia, Vineri, din trupele speciale de intervenţie, după ce doi colegi de-ai lor au fost suspendaţi pentru că au împins un bărbat de 75 de ani în timpul unui protest, scrie CNN, scrie mediafax.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a numit gestul celor doi poliţişti „complet nejustificat şi dezastruos” şi a anunţat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

Un clip distribuit pe reţelele de socializare arată cum doi poliţişti din trupele speciale au îmbrîncit un bărbat de 75 de ani şi l-au trîntit la pămînt. Acesta s-a lovit la cap şi sîngera în timp ce poliţiştii treceau pe lîngă el fără a-l ajuta. După ce imaginile au devenit publice, conducerea secţiei de Poliţie din care făceau parte poliţiştii a decis suspendarea acestora şi deschiderea unei anchete.

În semn de solidaritate, alţi 57 de poliţişti din aceeaşi echipă şi-au dat demisia din trupele speciale, dar rămîn în cadrul Poliţiei. Între timp, Martin Gugino, bărbatul de 75 de ani agresat de poliţişti, a fost internat în spital în stare gravă, dar stabilă.