SEFUL STATULUI ACORDA SPRIJINUL NECESAR DOMNULUI NANA TEHOUFFA VIDAL JOSEP

Președintele Republicii Moldova s-aîntîlnit cu dl. Nana Tehouffa Vidal Josep, tatăl copilului de 4 ani și soțul femeii care și-au pierdut viețile în urma deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei, precum și cu două persoane apropiate ale sale.

Interlocutorii au discutat despre situația în care se află actualmente Nana Tehouffa Vidal Josep, care i-a comunicat șefului statului că, fiind cetățean al Republicii Camerun și avînd doar permis de ședere provizoriu, există riscul să nu aibă acces la mormintele soției și a copilului său.

Igor Dodon a menționat că nu este corect și este inuman ca persoana care și-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi și de a continua viața în țara în care a trăit în ultimii șapte ani.

La solicitarea dlui Nana Tehouffa Vidal Josep, de a obține cetățenia Republicii Moldova, șeful statului l-a asigurat că va acorda tot sprijinul necesar pentru a acorda cetățenia țării noastre în termene cît mai restrînse.

Menționăm că Fundația de Binefacere ”Din Suflet” a oferit suportul necesar pentru serviciile funerare ale celor doi membri ai familiei respective. Igor Dodon l-a încurajat pe Nana Tehouffa Vidal Josep și i-a comunicat că îi va oferi și în continuare asistența necesară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova