ROMANIA A PUS LA DISPOZITIE 5000 LOCURI DE INVATAMINT PENTRU STUDENTII DIN R. MOLDOVA

Guvernul României a oferit 5000 de locuri pentru studenţii moldoveni care doresc să-şi continue studiile în această ţară, subvenţionate din bugetul statului român. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de către Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă.

În acest an, Guvernul României a distribuit 1500 de locuri cu bursă şi fără bursă pentru învăţămîntul preuniversitar, 2800 de locuri pentru studiile universitare, 550 de locuri pentru masterat, 25 de locuri cu bursă pentru viitorii rezidenţi şi 125 de locuri pentru programele de doctorat.

Disciplinele la care pot aspira studenţii moldoveni sînt matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţele umaniste şi arte, ştiinţele sociale, inginereşti, biologice şi biomedicale, distribuite în 45 de universităţi din România.

O comisie formată din mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţămînt din România vor fi prezenţi în Republica Moldova în perioada 18-31 iulie, pentru a prelua dosarele depuse de studenţii basarabeni.

Potrivit lui Marius Lazurcă, procedura de depunere a dosarelor pentru anul 2015-2016 nu s-a modificat, comparativ cu anul trecut.