PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN A DECLARAT CA R. MOLDOVA VA RAMINE LIDER IN CADRUL PARTENERIATULUI ESTIC

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, că Republica Moldova urmează să-şi consolideze poziţia de lider în cadrul Parteneriatului Estic.

Tusk a menţionat că R. Moldova trebuie să aprofundeze reformele în domeniul justiţiei, să stabilizeze sistemul bancar şi să asigure un climat investiţional favorabil.

“Eforturile de consolidare a parcursului european şi de modernizare a Republicii Moldova vor fi susţinute în continuare de UE”, a accentuat preşedintele Consiliului European.

Discuţiile celor doi s-au axat, în principal, pe situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, aplicarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, impulsionarea reformelor democratice, realizarea angajamentelor asumate faţă de partenerii de dezvoltare şi consolidarea capacităţilor instituţionale ale statului.

La finalul discuţiei, Vlad Filat i-a mulţumit lui Donald Tusk pentru suportul acordat de Uniunea Europeană în realizarea reformelor şi modernizarea R. Moldova.