PLDM ŞI PDM AU OPTAT PENTRU EXTINDEREA FORMATULUI DE NEGOCIERI

Intră şi comuniştii la putere?

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) optează pentru extinderea formatului de negocieri privind constituirea unei coaliţii de guvernare. Acest lucru ar presupune lansarea discuţiilor şi cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Poziţiile au fost exprimate în seara zilei de ieri, după o nouă rundă de negocieri între PLDM, PDM şi Partidul Liberal (PL). După discuţii, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedintele PL a refuzat să facă declaraţii pentru presă.

Liderul PDM Marian Lupu a declarat că negocierile care au avut loc pînă în prezent nu au dat nici un rezultat şi este nevoie de extinderea formatului negocierilor prin invitarea la masa de discuţii şi a PCRM. „Vorbesc despre o platformă de negocieri şi nu despre discuţii separate”, a precizat liderul democraţilor. Lupu a mai adăugat că PL insistă ca toate cele trei funcţii în stat să fie partajate, opinie care nu este împărtăşită şi de ceilalţi participanţi la negocieri.

De aceeaşi părere a fost şi liderul PLDM Vlad Filat. Acesta a declarat că "negocierile au ajuns într-un blocaj, şi ar trebui lansat dialogul cu PCRM. Mi-aș dori să avem o întîlnire în patru. La aceste discuții trebuie să participe toate partidele.Continuăm negocierile cu PDM şi PL, dar este necesar şi un dialog şi cu PCRM”.

Anterior PCRM s-a declarat dispus să participe la discuţii cu partidele pro-europene.

Sursa: Moldpres