Paul Craig Roberts: Astept ca Moscova sa anunte public ca la primul semn al lansarii unei rachete din Romania sau Polonia, cele doua tari vor inceta sa existe

Fără „Guvernele idioate și corupte ale României și Poloniei”, SUA nu ar fi putut învia amenințarea războiului nuclear cu Rusia, prin plasarea elementelor scutului anti-rachetă în respectivele țări, a scris Paul Craig Roberts, fost Asistent al Secretarului Trezoreriei pentru Politici Economice în timpul Președintelui Ronald Reagan.

Acesta spune că de fapt, scutul anti-rachetă este îndreptat împotriva Rusiei, iar prin denunțarea tratatului INF de către SUA, riscul războiului nuclear a crescut simțitor. Roberts, care a mai fost și Consultant al Departamentului Apărării al SUA, scrie pe blogul său că „nu are nici o îndoială că Guvernele României și Poliniei au primit saci de bani” pentru a accepta aceste rachete.

„Analiștii militari pot vorbi oricît doresc despre jucători raționali, dar dacă o țară demonizată și amenințată cu rachete ostile la graniță primește un avertisment cu timp de răspuns aproape de zero, a te baza că va fi tratată ca o alarmă falsă nu mai este rațional. Tratatul din 1988 realizat de Reagan și Gorbaciov a eliminat această amenințare. Cărui scop îi servește învierea unei asemenea amenințări? De ce tace Congresul? De ce media din SUA și Europa tace? De ce România și Polonia au facilitat această amenințare permițînd rachetelor americane să fie staționate pe teritoriul lor?

Sunt puține dubii că guvernele României și Poloniei au primit saci de bani din partea complexului militar american, care dorește contracte de multe miliarde pentru a produce noile rachete. Aici vedem extrema iresponsabilitate a statelor mici. Fără guvernele corupte și idioate ale României și Poloniei, Washingtonul nu ar putea învia o amenințare îngropată acum 31 de ani de către Reagan și Gorbaciov.

Chiar și statul marionetă german a refuzat să găzduiască rachetele. Dar două țări insignifiante, fără importanță în lume pun întreaga omenire în fața riscului războiului nuclear doar pentru ca cîțiva politicieni romîni și polonezi să bage în buzunar cîteva milioane de dolari.

Rachete la granițele sale care nu permit un timp de răspuns reprezintă o amenințare serioasă pentru Rusia. Aștept ca Moscova să anunțe public că la primul semn al lansării unei rachete din România sau Polonia, cele două țări vor înceta să existe. Asta ar putea trezi populațiile din România și Polonia asupra pericolului pe care cele două Guverne le aduc asupra lor.

De ce nu sunt provocările românești și poloneze justificări suficiente pentru ca Rusia să ocupe, preventiv, ambele țări? Este mai provocator ca Rusia să ocupe cele două țări decît este ca cele două să găzduiască rachete americane împotriva Rusiei? De ce să considerăm că prima este o provocare, dar nu și cea din urmă?

Nimeni nu este capabil să vină în ajutorul României și al Poloniei nici dacă ar fi înclinat s-o facă. NATO e o glumă. N-ar rezista o zi într-o bătălie cu Rusia. Crede cineva să SUA se vor sinucide de dragul României și al Poloniei”?, s-a întrebat analistul pe blogul său.