LA MOSCOVA IGOR DODON S-A INTILNIT CU PATRIARHUL MOSCOVEI SI AL INTREGII RUSII, KIRIL

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut la Moscova o întrevedere cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

În cursul dialogului Patriarhul Kiril l-a felicitat din nou pe Igor Dodon cu alegerea în funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, binecuvîntîndu-l la fapte bune în acest post înalt.

Președintele țării s-a adresat cu rugămintea de a susţine iniţiativa de creare a Platformei sociale pentru conciliere şi împăcare a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril a sprijinit iniţiativa dată.

De asemenea, Patriarhul a binecuvîntat edificarea, la Chişinău, a noului locaş sfînt în cinstea Preacuviosului Serghie de Radonej.

”Credinţa Ortodoxă este sufletul viu al poporului nostru. Biserica Ortodoxă este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti şi acel fir viu, care, timp de multe secole la rînd, a făcut legătura între popoarele noastre. Vom continua să păstrăm şi mai departe credinţa strămoşilor noştri”, a remarcat Igor Dodon în finalul întrevederii.

Amintim că Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Moscova, în fruntea unei delegații moldovenești numeroase, din care fac parte consilieri prezidențiali, deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, mai mulți agenți economici din ţara noastră.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM