INFRACŢIONAL

Haşiş depistat într-un microbuz care venea din Spania

Şapte membri ai unei reţele internaţionale specializate în trafic ilicit de droguri au fost reţinuţi de poliţie. Aceştia camuflau în colete substanţe narcotice şi le transportau din Spania în Republica Moldova. Potrivit poliţiei, în baza unei informaţii operative, forţele de ordine au oprit un microbuz de model „Fiat Doblo”. În cadrul perchiziţiei efectuate, în interiorul unui cazan, printre colete au fost depistate 60 de brichete de haşiş cu masa totală de aproximativ şase kilograme. Pe teritoriul ţării substanţele narcotice erau depozitate de către suspecţi în încăperi special amenajate, ulterior fiind comercializate la un preţ de 150 de lei per gram. Pe piaţa neagră preţul substanţelor narcotice ridicate se estimează la aproximativ un milion de lei. În prezent suspecţii sînt cercetaţi penal şi riscă pînă la 15 ani de închisoare.

O persoană a decedat, iar patru au fost rănite în urma accidentelor

O persoană a decedat, iar alte patru au ajuns la spital în urma a două accidente rutiere produse în dimineaţa zilei de pe 20 octombrie. Primul accident a avut loc pe traseul Chişinău-Orhei în jurul orei 06.00. Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Direcţiei Poliţie Chişinău, Natalia Stati, a relatat că un şofer de 46 de ani, originar din Făleşti, a tamponat mortal un bărbat de aproximativ 30-35 de ani care traversa strada neregulamentar. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul riscă pînă la şapte ani de închisoare. Un alt accident grav s-a produs în jurul orei 11.30 pe traseul Chişinău-Soroca, în apropiere de localitatea Brăviceni. Ofiţerul de presă al poliţiei din Orhei, Irina Burdujan, a comunicat că şoferul unui automobil de model „Opel” a încercat să depăşească un „Mercedes-Sprinter”, dar l-a tamponat frontal. În urma impactului, trei persoane din prima maşină şi şoferul Mercedesului, cu vîrstele cuprinse între 26-29 de ani, au ajuns la spital cu diverse leziuni. În prezent oamenii legii investighează circumstanţele exacte ale producerii accidentelor.

Doi bărbaţi din Drochia vor sta 15 ani la închisoare pentru omor

Doi locuitori ai raionului Drochia au fost condamnaţi recent la 15 ani de închisoare pentru omorul unui consătean. Potrivit Procuraturii Generale, în iunie 2011, cei doi s-au luat la ceartă cu un consătean, pe care l-au lovit cu picioarele şi cu o bucată de lemn, pînă victima a rămas fără suflare. Pentru a ascunde crima, inculpaţii au aruncat cadavrul într-o fîntînă de canalizare. Corpul neînsufleţit al victimei a fost depistat a doua zi de către localnici care i-au alertat pe oamenii legii. Pentru comiterea omorului intenţionat, inculpaţii au fost condamnaţi recent la cîte 15 ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Sursa: Moldpres