INFRACŢIONAL

Un poliţist din capitală riscă 7 ani de închisoare pentru corupţie

Un fost ofiţer de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie al sectorului Rîşcani din capitală riscă pînă la 7 ani de închisoare pentru corupţie.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în martie curent, administratorul unei firme s-a adresat cu o plîngere la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Rîşcani, prin care a solicitat restituirea mijlocului de transport transmis unei persoane prin locaţiune. Potrivit petiţionarului, beneficiarul nu a respectat condiţiile contractuale şi nu i-a restituit bunul, astfel firma rămînînd fără automobil. Poliţistul responsabil de investigarea acestui caz a depistat şi ridicat automobilul petiţionarului, transportîndu-l la parcarea Inspectoratului, însă pentru restituirea maşinii ofiţerul a estorcat de la administrator 300 de euro.

Administratorul a depus o plîngere la Procuratura Anticorupţie, iar în ziua următoare, poliţistul a fost prins în flagrant. Dacă va fi recunoscut vinovat de comiterea coruperii pasive, fostul ofiţer riscă o pedeapsă de pînă la 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a activa în organele MAI pe un termen de pînă la 10 ani.

Un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital în urma unui accident rutier

Un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital în urma unui accident rutier cu implicarea unei motociclete.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, accidentul a avut loc aseară în jurul orei 23.00 în apropierea satului Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. O motocicletă s-a izbit într-un autocamion. În consecinţă, şoferul motocicletei a decedat pe loc, iar pasagerul a avut nevoie urgentă de primul ajutor.

La faţa locului au intervenit două ambulanţe SMURD. În teren a fost chemată şi o echipă de pompieri din cadrul Unităţii salvatori şi pompieri Sîngerei, care au asigurat paza antiincendiară, fiind întreprinse acţiunile de spălare a combustibilului scurs pe traseu. Organele de drept investighează circumstanţele şi cauza acestui accident.

Conform datelor DSE, de la începutul săptămînii curente echipele SMURD au intervenit la două accidente rutiere.

Sursa: Moldpres