In conditiile in care, in Europa, numarul cazurilor a inceput sa creasca din nou cu rapiditate, lupta cu Covid-19 se muta din spitale pe strazi

Dacă, în primele luni ale pandemiei de Covid-19 în Europa, lupta cu virusul se purta în spitale, iar în prima linie se aflau angajații sanitari și medicii suprasolicitați de miile de cazuri zilnice, astăzi, cînd virusul pare că revine în forța pe bătrînul continent, lupta împotriva lui s-a mutat în stradă, iar în prima linie sunt forțele de ordine, scrie CNN.

În ultima săptămînă, mai multe țări europene au început să se confrunte, din nou, cu un număr record de infestări cu noul coronavirus. Țări precum Franța, Germania, Italia sau Spania nu au mai avut astfel de creșteri din Primăvară, în timp ce altele, precum Grecia sau Croația, care nu au trecut prin acel groaznic „val de Primăvară”, se confruntă pentru prima oară cu un număr mare de cazuri generat de sezonul turistic și venirea unui număr mare de turiști în vacanțe.

Turiștii au profitat de redeschiderea granițelor interne ale Uniunii Europene la începutul lui Iunie și s-au îndreptat spre plaje sau alte destinații turistice. Mulți dintre ei au adus cu ei și virusul sau au facilitat răspîndirea lui.

Autoritățile din țările europene sunt, însă, determinate să evite o a doua carantină generalizată, iar multe dintre ele au introdus legislație specifică pentru a opri răspîndirea virusului. În Grecia și Italia s-au închis cluburile de noapte, Spania, Grecia și Italia au introdus restricții de circulație pe timp de noapte, iar majoritatea țărilor europene au introdus obligativitatea purtării măștii în spații publice, deschise sau închise.

În ultimele săptămîni, lupta împotriva Covid-19 s-a mutat în stradă și a devenit o chestiune de respectare a legii și normelor.