EUROPARLAMENTARI AU ÎNDEMNAT FORŢELE POLITICE LA COOPERARE

Forţele politice de la Chişinău sînt îndemnate să coopereze pentru a forma un nou Guvern şi pentru a nu rata şansa de a semna în acest an Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Declaraţii în acest sens au fost făcute, pe 27 mai, la Chişinău, de europarlamentarii Jacek Protasiewicz şi Libor Roucek, care au efectuat o vizită în ţara noastră.

Libor Roucek a declarat la un briefing că R. Moldova are o şansă unică să semneze Acordul de Asociere, Acordul de liber schimb şi cel privind liberalizarea regimului de vize cu UE, însă pentru aceasta forţele politice trebuie să coopereze. Oficialul european a remarcat că pentru a înregistra succese, Moldova are nevoie de un Guvern, subiect care a şi fost abordat în cadrul întrevederilor avute la Chişinău.

Jacek Protasiewicz şi-a exprimat încrederea că forţele politice de la Chişinău pot găsi un compromis în formarea unui nou Guvern. „Noi avem nevoie de un partener la Chişinău şi vedem acest partener în persoana unui Guvern pregătit să-şi îndeplinească angajamentele asumate şi care ar putea să facă paşi concreţi pe calea integrării europene”, a relevat europarlamentarul. Acesta a adăugat că „dacă Moldova nu va semna Acordul de Asociere cu UE în acest an, o asemenea oportunitate va fi pierdută pentru un timp foarte îndelungat”. Totodată, Jacek Protasiewicz a îndemnat autorităţile de la Chişinău să nu renunţe la implementarea reformelor.

Jacek Protasiewicz şi Libor Roucek au efectuat o vizită de două zile în Republica Moldova.