Doi indivizi au fost arestati in cel mai mare caz de trafic de droguri din Ungaria

Un bărbat cu dublă cetăţenie turcă şi ungară şi un cetăţean ungar au fost inculpaţi în cel mai mare caz de trafic de droguri din Ungaria, conform unui anunţ făcut Joi de Procuratura din Budapesta, transmite MTI.

Cei doi au fost complici la tentativa de introducere în Ungaria a unei cantităţi de 730 de kilograme de heroină, în Septembrie 2019.

Suspectul cu dublă cetăţenie, în vîrstă de 57 de ani, mai fusese condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni legate de droguri. Complicele său, în vîrstă de 49 de ani, urma să mascheze transportul de droguri sub forma unui import de folie extensibilă pentru alimente, pentru firma sa de ambalaj.

Autorităţile din Slovenia au descoperit drogurile în role de folie şi au confiscat 661 de kilograme, permiţînd tranzitul spre Ungaria al restului cantităţii şi informînd în acelaşi timp autorităţile ungare. Acestea l-au putut astfel prinde în flagrant pe concetăţeanul lor, într-un depozit din Budapesta, în 5 Noiembrie 2019.

Autorităţile slovene şi ungare au cooperat prin Eurojust, Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală.

Suspectul care are şi cetăţenie turcă a fost inculpat în lipsă şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă, a precizat procurorul Tibor Ibolya. Pentru celălalt acuzat, Procuratura a cerut o pedeapsă cu închisoarea pe termen mai scurt.