CM-2018: BELGIA A EXECUTAT-O SCURT PE ANGLIA IN FINALA MICA

Belgia s-a impus în fața Angliei, scor 2-0, în finala mică a Campionatului Mondial de fotbal și a cîștigat medaliile de bronz, cea mai bună performanță din istoria naționalei! Au marcat: Meunier (4) şi Hazard (82).

 

După 16 ani, încă o "rejucare"

Eden Hazard și colegii lui voiau să cîștige la Sankt Petersburg. Nu era finala, e drept, totuși, era locul 3, cea mai bună performanță pentru Rode Duivels. La adversari, nu mai putea fi "cea mai bună". Amintirea 1966, generația lui Bobby Charlton, nu va dispărea niciodată.

Din 2002, de la Brazilia - Turcia, o "rejucare" a întîlnirii din serii la Mondialul asiatic, nu s-au mai înfruntat două echipe de două ori la același turneu. Și acum?

 

8 dintre titularii Belgiei din finala mică evoluează în Premier League: Courtois, Vertonghen, Kompany, Alderweireld, Chadli, De Bruyne, Lukaku, Hazard

 

Meunier, cu tibia

De-abia începuse meciul, cînd belgienii au modificat scorul. O fază rapidă, cu Chadli centrînd tare pe linia careului mic și cu Meunier (cel suspendat în fața "cocoșilor") finalizînd cu tibia. Pickford, eroul Angliei în "optimi" și "sferturi", n-a mai avut timp să reacționeze. Doar a atins mingea, nu i-a putut opri drumul spre plasă. 1-0. Trecuseră numai patru minute.

Neșansă pentru insulari. În cele 21 de partide precedente de CM în care au fost conduși, au cîștigat o singură dată. În afara acelui joc unic (4-2 cu Germania, în finala din urmă cu 52 de ani), pierduse de 15 ori.

 

Kane nu mai găseşte poarta

Nu era un semn bun deloc. Mai ales că Harry Kane, golgeterul Mondialului, nu mai reușise decît un șut pe poartă în ultimele trei meciuri. Penalty-ul transformat în fața Columbiei, imediat după grupă. Atît. Prea mult pentru un atacant de clasă, ca el.

Cu Harry căpitanul neregăsit, britanicii s-au întrecut în ratări. Cea mai mare, după o acțiune de toată frumusețea, a fost a lui Eric Dier. "Închizătorul" s-a strecurat un careu, depășindu-l pe Courtois cu o scăriță sublimă. A respins însă de pe linie Alderweireld, la fel de spectaculos, prin alunecare. Ce discuții vor ieși după vacanță în vestiarul lui Tottenham. Ambii sînt jucătorii lui Spurs.

 

Inteligent, Eden

Și, dacă nu a fost 1-1, a marcat Eden Hazard, după un alt contraatac made in Belgium. Inteligent, căpitanul valon, la colțul scurt, exact unde se aștepta mai puțin Pickford. 2-0 (82). Acesta a fost sfîrșitul finalei mici. Belgia cu fotbalul său sexy e a treia în lume.

Sursa: gsp.ro