“ASA CEVA NU SE VA INTIMPLA!”: DODON A RASPUNS CELOR CARE AU DIFUZAT RECENT ZVONURI IN PRESA PRECUM CA PRESEDINTELE S-A DISTANTAT DE PSRM

“Așa ceva nu se va întîmpla!”. Astfel, Igor Dodon a răspuns denigratorilor care, în ultima perioadă au difuzat zvonuri în presă precum că șeful statului s-a distanțat de socialiști. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii “Ediție Specială” difuzată la canalul “NTV-Moldova”.

“Cînd am fost forțat să demisionez din funcția de președinte al PSRM, colegii mei din congres au votat și m-au ales ca lider neformal al socialiștilor. De aceea, celor care încearcă să spună că Dodon s-a distanțat în ultima vreme, lăsînd la o parte socialiștii, le spun că așa ceva nu se va întîmpla. Am ridicat acest partid împreună cu colegii și tovarășii mei – Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Eduard Smirnov și alții. Cu întreaga echipă, am ridicat acest partid aproape de la zero în ultimii 8 ani. Acesta este copilul nostru. Și despre faptul că Dodon se îndepărtează – asta nu se va întîmpla. Sînt sigur că partidul are un viitor alături de președinte. Am mai multe șanse să schimb situația din țară împreună cu acest partid”, a spus el.

De asemenea, șeful statului a menționat că consideră corecte acțiunile socialiștilor de după alegeri. Dodon a subliniat că, spre deosebire de alții, aceștia nu s-au grăbit și au demonstrat o poziție înțeleaptă de stat. Aceasta vizează și declarația PSRM de azi, consideră președintele.

“Îi voi dezamăgi pe cei care speră că nu voi interveni și îi voi lăsa pe socialiști. Astăzi am participat la o reuniune comună a fracțiunii socialiștilor și a Comitetului Executiv Politic. De asemenea, voi participa la întîlnirea Consiliului Republican, care va avea loc vineri. Cred că este corect. Acesta este un partid pro-prezidențial, iar noi suntem un întreg. Se încearcă să ne despartă, dar asta nu se va întîmpla. Suntem împreună, suntem o singură echipă și ne vom descurca cu această situație. Socialiștii sînt acum în poziția cea mai avantajoasă. Există un președinte, singura putere legitimă în Republica Moldova, și există o fracțiune cu 35 de mandate. Socialiștii pot să se așeze la masa de negocieri atît cu cei de dreapta, cît și cu cei de centru și să discute. Dar din punct de vedere al poziției, socialiștii vor susține mereu interesele alegătorilor săi”, a conchis el.

Sursa: socialistii.md