ZIUA UŞILOR DESCHISE ÎN PARLAMENT SE VA DESFĂŞURA DE ZIUA INDEPENDENŢEI

Parlamentul Republicii Moldova va organiza Ziua uşilor deschise pe 27 august. Iniţiativa aparţine Preşedintelui Parlamentului Igor Corman, a relatat pentru Moldpres Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

De Ziua Independenţei, vizitatorii vor face turul clădirii renovate a Parlamentului, avînd acces liber în sala de şedinţe, sala de conferinţe şi în spaţiile renovate. Asistaţi de funcţionari ai Parlamentului, grupurile de vizitatori vor fi informaţi despre activitatea parlamentară şi procesul legislativ.

Potrivit programului, vizitatorii vor putea admira o expoziţie de documente de arhivă şi publicaţii ale Parlamentului. De asemenea, va fi organizată o şedinţă foto cu conducerea Parlamentului şi cu deputaţii prezenţi la eveniment. Cu ocazia Zilei uşilor deschise, vizitatorii vor avea posibilitatea să lase mesaje pentru deputaţi în Cartea de sugestii şi să-şi exprime aşteptările în legătură cu activitatea Parlamentului.

”Comunicarea dintre Parlament şi cetăţeni trebuie să devină mai strînsă, iar acest eveniment este o ocazie potrivită ca deputaţii să fie mai aproape de cei care i-au ales. Anul acesta, în februarie, a fost prima dată cînd am organizat Ziua uşilor deschise şi ne-am bucurat că evenimentul a prezentat interes pentru oameni. Vrem ca Ziua uşilor deschise să devină o tradiţie aşteptată de public, pe care să o organizăm de două ori pe an, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare”, a menţionat Preşedintele Parlamentului Igor Corman.

Pe 27 august va fi pentru a doua oară cînd Parlamentul îşi va deschide uşile pentru public. Prima ediţie a Zilelor uşilor deschise a avut loc pe data de 15 februarie 2014, Parlamentul fiind vizitat de peste 2 000 de cetăţeni. (Moldpres)