ZIMBRU CHIŞINĂU CONFIRMĂ CĂ SE VA RETRAGE DIN CAMPIONAT

Directorul general al clubului de fotbal Zimbru Chişinău Igor Oprea a confirmat, într-o conferinţă de presă, că echipa urmează să fie retrasă din campionat.

”Acţionarii clubului au luat decizia ca echipa să fie retrasă din campionat. Astăzi demersul respectiv va fi expediat Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal (FMF). Eu sînt împuternicit să iau hotărîrea finală. Voi lua-o după ce voi purta o discuţie cu preşedintele FMF, Pavel Cebanu”, a declarat oficialul.

Potrivit lui, arbitrajul în meciul Zimbru – Dacia Chişinău din etapa precedentă a campionatului, încheiat cu scorul 0-1, a fost deplorabil. ”Primul penalti acordat în poarta noastră poate fi calificat că a fost corect în proporţie de 50 la sută. A doua lovitură de la 11 metri dictată a fost inventată”, a mai adăugat el.

Potrivit diferitor surse, mai mulţi jucători ai echipei: Iulian Erhan, căpitanul ei, stranierii Serghei Vişniakov, Dmitri Klimovici, Kiril Pavliuchek -  au depus cereri de plecare pe motiv că salariile lor urmează să fie reduse substanţial. Antrenorul belarus Oleg Kubarev a părăsit formaţia în urmă cu cîteva zile.

Zimbru ocupă locul şase în clasamentul campionatului, avînd adunate 15 puncte, cu 15 mai puţin decît ocupanta primului loc, Dacia Chişinău.

Anul curent s-au retras din campionat FC Costuleni şi Veris Chişinău.

Sursa: Moldpres