ZIARISTUL ŞI SCRIITORUL IGOR VOLNIŢCHI ŞI-A LANSAT TREI CĂRŢI LA TÎRGUL DE CARTE-2014

În cadrul Tîrgului de Carte-2014, ediţia a IV-a, care se desfăşoară în perioada 18-21 septembrie la Centrul Internaţional ”MOLDPEXPO”, scriitorul şi ziaristul Igor Volniţchi şi-a lansat cărţile ”Istoria partidelor”, ”Călăul e nevinovat” şi ”Învaţă-mă să mor”, ultimele două fiind romane.

Solicitat de agenţie, Igor Volniţchi a afirmat că prima carte cuprinde istoria tuturor partidelor care au existat de la declararea Independenţei R. Moldova, cel puţin o zi. ”Deoarece cartea a apărut în 2010 şi între timp au mai apărut alte formaţiuni politice, în prezent pregătesc cea de-a doua ediţie care va vedea lumina tiparului în 2015”, a precizat Igor Volniţchi.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova Arcadie Suceveanu a remarcat că Igor Volniţchi este una dintre cele mai fulminante şi surprinzătoare apariţii în literatura noastră din ultimii ani.

”Romanul ”Învaţă-mă să mor”, de exemplu, ne prezintă drama alienantă a Bătrînului, care ajuns la capătul vieţii, se confruntă cu teribile crize de conştiinţă din cauza trecutului său reprobabil şi a faptelor criminale pe care le-a săvîrşit în calitate de ”unealtă” a regimului totalitar: deportarea celor 96 de familii de ”chiaburi”, condamnarea la detenţie şi moarte a ”sectanţilor”, încarcerarea în spitalul de psihiatrie a lui Victor, propriul său nepot”, a constatat Arcadie Suceveanu.

Sursa: Moldpres