ZGÎRCENIE EXTREMĂ

ŞASE metode IMBECILE, dar eficiente, de a ECONOMISI BANI

Dacă eraţi de părere că oamenii îşi arată zgîrcenia în cele mai şocante feluri atunci cînd fură pacheţele de maioneză de la cantină sau cînd pleacă de la un hotel cu prosop cu tot, mai gîndiţi-vă.

Vă prezentăm, mai jos, cîteva metode de-a dreptul stupide de a economisi bani. Topul a fost realizat de "Extreme Cheapskates", un site dedicat zgîrciţilor.

1. Uscarea şi refolosirea prosoapelor de hîrtie.

2. Se poate trăi şi fără hîrtie igienică. O femeie din Japonia a refuzat să mai cumpere hîrtie igienică timp de un an, recurgînd la săpun şi apă. A economisit 6 dolari pe lună.

3. Colectarea apei pentru băut. Apa îmbuteliată este destul de scumpă, însă pentru unii şi apa de la robinet este o extravaganţă. Unii oameni preferă să colecteze singuri apa potabilă.

4. Mîncatul resturilor la restaurant. Unele persoane vînează resturile de mîncare lăsate în urmă de clienţi în restaurante.

5. Îndopatul cu mostre de preparate alimentare. Mîncarea reprezintă o cheltuială uriaşă pentru unii. Porţiile mici şi gratuite sunt o adevărată mană cerească pentru aceştia.

6. Să scoţi toate aparatele electronice din priză atunci cînd pleci de acasă. Unele aparate consumă electricitate şi atunci cînd nu sunt folosite. Pentru zgîrciţi, acest lucru este inadmisibil.

Sursa: EVZ.ro