ZELENSKI: „SINT PREGATIT PENTRU NEGOCIERI” CU PUTIN, INSA UN ESEC AR PUTEA DUCE LA UN „AL TREILEA RAZBOI MONDIAL”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice încercare de negociere va eșua, ar putea însemna că luptele dintre cele două țări vor duce la un „Al Treilea Război Mondial”, relatează CNN.

„Sînt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski duminică, într-un interviu pentru CNN.

„Dacă există numai o șansă de 1% să putem opri acest război, cred că trebuie să ne asumăm această șansă. Trebuie să facem acest lucru. Pot să vă spun despre rezultatul acestor negocieri – pierdem oameni în fiecare zi, oameni nevinovați pe teren”, a afirmat liderul de la Kiev

Zelenski mai spune că „forțele rusești au venit să ne extermine, să ne ucidă. Iar noi putem arăta demnitatea poporului nostru și armatei noastre că sîntem capabili să ripostăm.

Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va proteja vieți. Așa că eu cred că trebuie să folosim orice format, orice oportunitate pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitatea de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta (conflictul dintre Rusia și Ucraina – n.r.) este Al Treilea Război Mondial”.