Zeci de mafioti italieni au fost arestati in Sicilia si Calabria

Poliţia italiană a arestat zeci de presupuşi membri ai mafiei, în Sicilia şi Calabria, relatează Marţi dpa, potrivit agerpres.

Operaţiunea din zorii zilei a vizat 86 de persoane, dintre care 53 au fost arestate, au precizat carabinierii.

Acţiunea a avut loc în contextul unei anchete lansate în 2018 de procurorii italieni asupra unei familii mafiote din municipalitatea Barcellona Pozzo di Gotto, din apropiere de Messina, ai cărei membri sunt bănuiţi că au infiltrat piaţa locală de fructe şi legume şi au atras mai multe magazine şi cluburi de noapte în activitatea lor infracţională.

Suspecţii sunt acuzaţi de extorcare, trafic de droguri, corupţie electorală, proxenetism şi deţinere ilegală de arme, între altele.

Ei se confruntă totodată cu acuzaţii de asociere mafiotă, infracţiune introdusă în legislaţie abia la începutul anilor 1980, pînă atunci legile fiind frecvent ineficiente împotriva Mafiei, în Italia, notează dpa.

În baza acestei prevederi, cei care fac parte dintr-un grup care, de exemplu, practică intimidarea, forţîndu-i pe oameni să păstreze tăcerea în legătură cu faptele comise, sunt pasibili de pînă la şase ani închisoare.