VOLOSATÎI ȘI GOLANII POLITICI ROMÂNI RUSOFILI

AUR – agentura moldo-română a Rusiei din Parlamentul român

Autor: Mihai CONȚIU

”În afară de a exploata cu cinism tensiuni din societate, furii, frustrări, angoase, de a se deda la circ şi violenţă, ce au făcut concret pentru popor George Simion şi Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), de cînd au intrat în Parlament? Cu ce proiecte, cu ce soluţii la problemele mari ale ţării au venit? Sunt întrebări la care în loc de răspuns se trasează o linie. AUR, acest melanj, periculos pentru democraţie, de ultranaţionalism, antieuropenism, neo-legionarism, etnocentrism cu origini în naţional-comunismul ceauşist, poate ajunge la putere împins de valuri de frustrări şi ură. (…) Asta poate anunţa intrarea într-o spirală a violenţei pentru că un partid extremist este extrem de greu de înlăturat prin mecanisme democratice, odată ajuns în puterea executivă a ţării”.

“Suntem tineri, vrem să ne construim un viitor şi cred că moştenirea lui (Corneliu Vadim Tudor; n. aut.) Vadim trebuie continuată. De abia acum ne dăm seama că tot ce afirma era adevărat şi am fost, aşa cum a spus, vînduţi. Fac echipă şi cu Lidia Vadim Tudor, şi cu moştenirea pe care a lăsat-o Corneliu Vadim Tudor. (…) Spiritul lui Vadim, prin fiica sa, este acum în AUR”, a declarat ritos George Simion, preşedintele AUR, anunţînd intrarea în partid a Lidiei Vadim Tudor, fiica cea mare a lui Vadim”.

”Ca o paranteză deloc întîmplătoare, trebuie menţionat că şi propaganda rusă s-a raportat la fel ca AUR şi la, însă nu doar la “spiritul” extremistului Vadim Tudor. În 2017, la împlinirea a 26 de ani de la înfiinţarea Partidului România Mare, oficiosul Kremlinului, Sputnik, îi dedica un articol elogios, prezentîndu-l drept politicianul care ar fi putut “salva” România – desigur, o “salvare” din faţa parteneriatului strategic cu SUA, a intrării în NATO, a aderării la UE şi, în general, din faţa relaţiilor cu decadentul Occident –, dar cum Vadim nu mai era atunci în viaţă, propaganda rusă scria că spiritul lui trebuie să renască pentru a scoate România din chingile Occidentului”.

”Aceasta este, în linii mari, moştenirea – aplaudată, cum s-a văzut, şi de propaganda rusă – cu care AUR defilează, acum oficial, spre alegerile din 2024. Avînd alături, pe acelaşi front ideologic – chiar dacă, momentan drept competitori – alţi auto-declamaţi patrioţi, de genul senatoarei Diana Şoşoacă, intrată în Parlament pe listele AUR”. Am extras aceste citate dintr-un articol scris de jurnalista română Melania Cincea în publicația ”Puterea A Cincea”.

Pentru cine nu știe, George Simion, liderul AUR, nu are o profesiune bine definită, iar pregătirea lui pentru viața publică și cea de politician aventurier pro-rus și-a desăvîrșit-o în mijlocul bandelor de huligani violenți din tribunele stadioanelor de fotbal. Are interdicție de intrare în Republica Moldova și Ucraina pentru legăturile lui cu FSB, care au fost bine documentate de către ucraineni, moldoveni și români.

Privitor la George Simion. Jean-Baptiste Chastand, trimisul special al „Le Monde” la București, notează: ”George Simion apare de nicăieri la un eveniment la care nimeni nu l-a invitat, scoate telefonul, începe să filmeze, intră în direct pe Facebook și începe să strige sloganuri împotriva <globaliștilor și sorosiștilor>, sau împotriva <dictaturii neomarxiste”> Dacă vreun polițist încearcă să-l calmeze, profită imediat și izbucnește împotriva celor care <atacă copiii României>. Spectacolul, evident cu sonorul dat la maximum, poate dura ore întregi și atrage mii și mii de urmăritori pe Facebook”, atrage atenția jurnalistul Le Monde. ”Una din ultimele <ținte> ale lui Simion a fost Ursula von der Leyen. Prezentă la București pentru Congresul PPE din 6 Martie a.c., președinta Comisiei Europene a trebuit să facă față unei mulțimi de cîteva sute de persoane adunate de acest individ care purta o șapcă cu mesaje pro Trump și care strigau <Afară cu Pfizer Ursula!> și <Bruxelles e noua URSS!>.”

AUR, cum altfel?, este un partid care vrea unirea Republicii Moldova cu România, dar și ”unirea” cu vechile teritorii românești din Ucraina – exact ceea ce dorește și Rusia! În contextul războiului din Ucraina, constatăm că adepții unirii celor două State sunt: agenții Moscovei; inamicii statalității Republicii Moldova și ai integrării europene; agenți pro-ruși diversioniști pe teritoriul și în Parlamentul României; adversari înverșunați ai UE și NATO.

George Simion a fost ”sedus” de FSB la o vîrstă cînd habar nu avea despre reala istorie a României, cînd bîjbîia efectiv în căutarea unui țel într-o viață tînără debutată în iureșul golanilor bătăuși din tribunele stadioanelor, făcîndu-l să creadă că este important și că numai așa ”își apără Țara”. Despre resursele financiare vom vorbi cu alt prilej.

AUR, se știe, este partid parlamentar. Liderul acestui partid, George Simion, este deputat, iar printre alții în Parlamentul României mai este și moldoveanul Boris Volosatîi. Inițial, filiala AUR din Republica Moldova a fost condusă de mai tînărul Vlad Bilețchi. Mai apoi, s-a ajuns la concluzia că Bilețchi este prea tînăr și neexperimentat pentru a gestiona relațiile secrete ale AUR cu FSB, motiv pentru care a fost ales președinte ”rodatul și cunoscătorul” Boris Volosatîi. Bilețchi a rămas și el ”p-acolo”.

În concluzie, Boris Volosatîi, ca deputat în Parlamentul României și lider al filialei AUR din Republica Moldova, respectă ”principiile, proiectele și îndemnurile AUR” după cum urmează: ”moştenirea lui Vadim trebuie continuată”; ”am fost vînduţi” (românii; la UE și NATO; n. aut); ”sloganuri mobilizatoare și agresive împotriva globaliștilor și sorosiștilor”; ”Afară cu Pfizer Ursula”; ”Bruxelles e noua URSS” etc. Acestora li se adaugă, ”în mod firesc” pentru ei, ultranaţionalismul, antieuropenismul, neo-legionarismul, etnocentrismul cu origini în naţional-comunismul ceauşist, cu notele antisemite de rigoare. Acesta-i Volosatîi, fost director pe termen lung al Liceului româno-francez Gheorghe Asachi!

Am scris aceste rînduri spre a se vedea și mai bine cum Rusia atacă Republica Moldova și cu agenți politici româno-moldoveni din Parlamentul României, precum și prin extensia AUR de la Chișinău!