VLAD FILAT, CEL MAI INFLUENT POLITICIAN AL LUNII APRILIE

Vlad Filat, liderul PLDM, se menţine pe primul loc în "TOP 50 cei mai influenţi politicieni din Moldova". Topul este elaborat de Centrul de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică "Politicon" şi rezultatele lui au fost făcute publice pe 3 mai.

Filat este urmat în clasamentul lunii aprilie de Premierul interimar Iurie Leancă şi de liderul PCRM Vladimir Voronin. Locul patru în acest top este ocupat de liderul PD Marian Lupu. Următoarele locuri în top revin deputatului PD Vlad Plahotniuc şi liderului PL Mihai Ghimpu. Poziţia cu numărul şapte în clasament este ocupată de primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Locurile opt şi nouă sînt împărţite de liderul fracţiunii parlamentare a PLDM Valeriu Streleţ şi şeful statului Nicolae Timofti. Clasamentul lunii aprilie este încheiat de liderul fracţiunii parlamentare a PD Dumitru Diacov.

Potrivit lui Anatol Ţăranu, director al "Politicon", unica surpriză a actualului top este diminuarea de punctaj între locul 1 şi 2. ”De obicei liderul PLDM Vlad Filat avea un avantaj substanţial de puncte faţă de locul doi în top. Acest lucru poate fi explicat şi de faptul că Filat şi-a pierdut poziţia administrativă”, a opinat Ţăranu.

Topul celor mai influenţi politicieni reprezintă o sinteză a notelor puse oamenilor politici de 33 de experţi. Politicienii au fost apreciaţi în funcţie de influenţa lor asupra deciziilor majore din ţară, popularitate şi vizibilitate în mass-media.

Moldpres