VLAD FILAT, BRUSCAT PE SCARILE JUDECATORIEI DE CATRE MASCATI

Deputatul liberal democrat, Tudor Deliu, a declarat, astăzi, că Vlad Filat a fost împins pe scări aproape să cadă de către mascați, pentru a nu i se permite să vorbească cu colegii de partid care au venit la Judecătoria Buiucani pentru a depune o cerere de garanție.

„Mascații ne împingeau ca pe niște brute, iar pe domnul Filat îl împingeau încît era să cadă de pe scări. Este strigător la cer ceea ce se întîmplă. Eu nu fac parte din lista de martori”, a declarat Tudor Deliu, citat de Radio Chișinău.

Potrivit lui, astăzi cererea de garanție a fost depusă și de către Asociația Refugiaților din Republica Moldova dar și de mai mulți deputați din actualul dar și din primul Parlament al Republicii Moldova.

Deputații liberali democrați vor ca judecătorii să-i schimbe măsura de arest lui Vlad Filat în arest la domiciliu.

Legea permite ca cerera de garanție să fie semnată de maxim cinci persoane, iar printre semnatari se numără Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Vadim Pistrinciuc, Grigore Cobzac și Angel Agachi. Ceilalți deputați au subsemnat această cerere manifestîndu-și susținerea.

După spusele deputatului, examinarea cererii de eliberare sub garanție personală a fost amînată pentru ședința viitoare.

Sursa: Evzmd.md