VLAD FILAT A URCAT PE PRIMUL LOC ÎN TOPUL CELOR MAI INFLUENŢI POLITICIENI

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat a urcat pe primul loc în "Top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii noiembrie 2014". Topul a fost realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică "Politicon".

Vlad Filat este urmat de Prim-ministrul Iurie Leancă şi liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Marian Lupu. Prim-vicepreşedintele PDM, Vladimir Plahotniuc s-a clasat pe locul patru. Pe poziţia a cincea se situează Preşedintele Parlamentului Igor Corman, care este urmat de şeful statului Nicolae Timofti.

Locul şapte i-a revenit vicepremierului Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar opt – primarului capitalei Dorin Chirtoacă. Top 10 politicieni ai lunii noiembrie este încheiat de liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu, clasat pe poziţia a noua şi de cel al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin care ocupă locul 10.

Topul reprezintă o sinteză a notelor acordate politicienilor de 28 de experţi. Ei au fost apreciaţi în funcţie de influenţa asupra deciziilor politice din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele media şi perspectivele politice.

Sursa: Moldpres