VLAD FILAT A INDEMNAT ALEGATORII SA VOTEZE IN FAVOAREA CANDIDATILOR CU ORIENTARE DEMOCRATICA

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a îndemnat astăzi alegătorii, în cadrul unei conferinţe de presă, să opteze pentru candidaţii din partidele cu orientare democratică la scrutinul din 28 iunie.

„Duminică trebuie să le dăm o ripostă forţelor ostile Republicii Moldova şi să dovedim că alegerea în favoarea democraţiei şi dezvoltării europene este una corectă. Doar astfel, vom face mai uşoară misiunea de a asigura o dezvoltare democratică, europeană şi firească a ţării”, a afirmat Vlad Filat.

Vlad Filat s-a referit şi la cazul candidatului PLDM la funcţia de primar în satul Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Andrieş, care a fost bătut noaptea trecută de trei indivizi mascaţi. 

„Lansez un apel către cetăţenii din localităţile unde duminică va avea loc al doilea tur de scrutin. Gîndiţi-vă foarte bine înainte de a alege, căci în ultimul timp politica moldovenească e populată tot mai intens cu elemente ostile dezvoltării R. Moldova, cu diverşi agenţi străini şi persoane care au scopul de a destabiliza situaţia din ţară”, a menţionat Filat.

Pe data de 28 iunie, în 457 de localităţi va avea loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor, iar în alte trei localităţi - votarea repetată.