VLAD FILAT A DISCUTAT LA TELEFON CU VICTORIA NULAND

La data de 10 decembrie, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o discuţie telefonică cu Asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene, Victoria Nuland. Discuţia a vizat rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi opţiunea cetăţenilor pentru viitorul european al RM.

Vlad Filat l-a informat pe oficialul american despre decizia partidelor de orientare democratică de a crea majoritatea parlamentară pro-europeană, în această ordine de idei fiind desemnat grupul de experţi care să elaboreze Acordul de constituire a coaliţiei de guvernare.

Liderul PLDM s-a declarat convins că acest acord va fi semnat în cel mai scurt timp, astfel ca noul guvern să continue în mod diligent implementarea reformelor necesare pentru consolidarea statului de drept, asigurarea funcţionalităţii instituţiilor şi creşterea bunăstării cetăţenilor RM.

Victoria Nuland a subliniat că Statele Unite vor continua să susţină reformele pro-europene, independenţa, suveranitatea şi securitatea Republicii Moldova.

În context, Vlad Filat i-a mulţumit oficialului american pentru sprijinul puternic al SUA acordat ţării noastre.

Sursa: pldm.md