VIORICA DUMBRAVEANU: INDEMN TOTI CETATENII SPRE RESPONSABILITATE. STATI ACASA!

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a făcut un apel la responsabilitate și a îndemnat cetățenii să stea acasă, pentru a preveni raspîndirea infecției cu coronavirusul de tip nou, în contextul înregistrării cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.

”Vreau să vin cu un mesaj către cetățeni: Stați acasă! Este o măsură de precauție la care am făcut apel în ultimele zile și care sînt sigură că va avea rezultate pozitive dacă ne vom responsabiliza cu toții. Solicit tuturor să se abțină de la contacte cu apropiații și persoanele terțe. Reiterez necesitatea respectării regimului de autoizolare a persoanelor vîrstnice, cu probleme cardiace, respiratorii sau a persoanelor diabetice, care se află în grupurile de risc. Fac apel la solidaritate pentru a ajuta aceste persoane în contextul asigurării cu produse alimentare și alte produse vitale de care au nevoie”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

La ora actuală, în Republica Moldova sînt înregistrate 27 de cazuri suspecte de infecție cu coronavirusul de tip nou. 20 de persoane sînt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba” și 7 copii sînt internați la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Starea de sănătate a celor 23 pacienți infectați cu COVID-19 este: 3 pacienți – satisfăcătoare, 1 pacient – critică, 9 pacienți – gravitate medie.