VIN VREMURI RELE ADUSE DE ”OAMENII BUNI”, IUBITE CITITOR!

Plahotniuc - un ”delincvent minor” în comparație cu ce vor fi Maia Sandu și PAS

În luna August, cînd opinia publică este încă toropită de arșița Soarelui, cînd bieții oameni de pe la sate sunt cu gîndul și fapta la roadele pămîntului și nu pot pricepe ce mișelii împovărătoare le pregătesc cei pe care i-au ales în fruntea Țării, președinta Maia Sandu, Guvernul și Parlamentul ei au declanșat cea mai diabolică operațiune de ocupare dictatorială a Republicii Moldova cu asistență occidentală. Vom enumera doar cîteva dintre ”nelegiuirile lor legale” pe care, ulterior, le vom detalia număr de număr.

După cum știți, Parlamentul este condus de PAS, prin Igor Grosu, președinte, cu o majoritate de 63 de deputați. Guvernul este condus de către ”jalnica” Natalia Gavrilița. Spunem ”jalnică” gîndindu-ne la circul ieftin și dezonorant prin care cerea fostului Parlament să nu o voteze în funcția de premier. Un fel de furer în fustă. Brutală și sălbatică. Firește că cele două personaje sunt loiale Maiei Sandu. Fiind, totuși, din același aluat malefic ca și ea, ca nu cumva s-o lucreze pe la spate, adică să jefuiască fără știrea ei, Sandu a apelat la ”nepotism”, la, de fapt, ”verișorism”. Astfel, a avut grijă ca o verișoară de-a ei să fie numită purtătoare de cuvînd la Guvern, iar o a doua – șefa Cabinetului președintelui Parlamentului. Asta înseamnă că Gavrilița și Grosu nu pot mișca în front fără știrea Maiei Sandu, cele două verișoare avînd un control absolut asupra acestor doi. Adică vor fi ținuți în lesă! În frîu, din scurt, cum ar veni moldovenește.

Sandu a spus că nu este nici un conflict de interese pentru că nu i-a angajat ea la Președinție. Asta să i-o spună ăluia care a votat-o crezînd-o ”om bun”! Dacă, spre exemplu, în Parlamentul trecut, o verișoară de gradul trei a lui Dodon ar fi fost angajată bucătăreasă, Sandu ar fi reclamat un astfel de ”conflict de interese” și la Consiliul Europei. I-ar fi plîns pe umăr și Angelei Merkel.

Fiind un produs al ”epocii Lucinschi”, o complice activă a Vlazilor (Filat și Plahotniuc), Sandu le-a preluat modelele și le perfecționează atît de drăcesc încît aceștia turbează de furie că lor nu le-a trecut prin cap sau măcar n-au strîns-o de gît la timp. Amintiți-vă că, în perioada electorală, PAS și Sandu promiteau tuturor pensii minime de 2.000 de lei. După ce au cîștigat alegerile, au început să nuanțeze, în sensul că nu toți pot primi o astfel de pensie deoarece sunt anumite condiții. Asta înseamnă că cei mai mulți pot să moară de foame deoarece ”nu trec filtrele PAS”. Vom mai vorbi despre asta!

Diaspora datorită căreia ea și PAS au cîștigat alegerile va rămîne cu buzele umflate la fel ca și acei pensionari care nu trec ”filtrele PAS”. Deja mulți din diasporă se revoltă. De ochii lumii, firește, vor înșuruba în niște posturi bănoase cîțiva privilegiați de-ai lor, din diaspora, cum e cazul lui Mihai Druță, și se vor spăla pe mîini. Pe de altă parte, diaspora moldovenească va continua să se înmulțească cu un număr enorm de moldoveni care deja au început să fugă de ”oamenii buni”! Vom mai vorbi despre asta!

Odată cu venirea lor la Putere, a venit și al doilea val ucigaș al coronavirusului. Ministra de la Sănătate a președintei, Ala Nemerenco, e pe cale să fie numită Nemernico. Avînd un dezvoltat simț al afacerilor, vrea ca să aducă profituri grase centrelor de testare anti-covid de pe urma profesorilor care nu s-au vaccinat, obligîndu-i ca, din 14 în 14 zile, să-și plătească testele. Un test e pe undeva spre 800 de lei. Vom mai vorbi despre asta!

Toate acestea, însă, sunt fleacuri, în comparație cu altele. Acum, Sandu are Guvernul ei, Parlamentul ei, dar are nevoie și de un procuror general al ei, și de un șef la CNA tot al ei. Numai astfel poate instaura dictatura personală. Ca Plahotniuc! Astfel, Parlamentul ei docil, sfidînd Constituția, a votat două legi absolut năucitoare, care intră într-o contradicție absolută cu toate normele UE spre care Sandu și PAS spun că aspiră. Prin urmare, viitorul șef al CNA nu va mai fi numit prin concurs, ci desemnat de Parlamentul controlat de PAS. Asta înseamnă că viitorul șef al CNA o să fie un om al partidului, mai exact al președintei. Rețineți încă un amănunt semnificativ: PAS a eliminat condiția ca viitorul șef al CNA să treacă testul prin detectorul de minciuni (poligraf), ci doar ”testele lor de integritate”. Normal, dacă efectua acest test, îl pica!

Urmînd pilda lui Plahotniuc, Sandu a înțeles că, la fel ca și fostul ei aliat, are nevoie de un procuror general al ei. În consecință, a ordonat Parlamentului, dominat de PAS, să voteze o lege (care a și fost votată!) prin care s-a creat o comisie de evaluare a activității procurorului general. Scopul ei este înlăturarea lui Alexandr Stoianoglo din acest post deoarece nu vrea să se subordoneze politic, dar, mai ales că, în cazul furtului miliardului, Stoianoglo o poate inculpa penal și pe Sandu pentru că a votat acoperirea furtului. Demn de reținut e faptul că Stoianoglo a cîștigat acest post prin concurs în perioada Guvernului Sandu.

Crearea unei astfel de comisii de evaluare, o spun și specialiștii avizați, este nu doar unică într-o democrație, prin aceea că atentează la independența Justiției, dar creează și un precedent extrem de periculos. Orice viitoare guvernare poate înființa comisii de evaluare a activității președintelui Parlamentului, a premierului, a Președintelui și tot așa. Vă dați seama ce fel de aventurieri politici periculoși au ajuns să conducă Țara? Dar despre asta vom mai vorbi mai pe larg!

Sandu și PAS, veți vedea și vă veți convinge, încep deja să instaureze o neo-teroare, iar asta cu acceptul unor parteneri occidentali care n-ar admite nici prin absurd astfel de abuzuri în propriile lor Țări. Ei deja se cred eterni! Ca și Plahotniuc! Așa cum s-a crezut și ”asistentul lor din umbră”, Filat! Vine Toamna, frunzele se veștejesc și cad…, vin vremuri tulburi, iar noii stăpîni ai Țării nu se deosebesc cu nimic de frunzele copacilor. Vor avea și ei Toamna lor, numai că suferința căderii lor nu poate fi comparată cu suferința unui popor înșelat de astfel de aventurieri! Veți vedea! Haiku politic moldovenesc: Asemenea frunzelor pe copaci toamna/Activiștii PAS în posturi! Așa ar fi spus poetul italian Umberto Saba…

Mihai CONȚIU