VICEPRIM-MINISTRUL VICTOR OSIPOV A AVUT O INTREVEDERE CU AMBASADORUL FEDERATIEI RUSE IN REPUBLICA MOLDOVA

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, E.S. Farit Muhametşin.

Ambasadorul l-a felicitat pe Victor Osipov cu începutul activ al activităţii sale în funcţia de viceprim-ministru pentru reintegrare al Republicii Moldova, precum şi cu nominalizarea în calitate de Co-preşedinte al comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare. Farit Muhameşin a subliniat necesitatea aprofundării cooperării bilaterale dintre cele două ţări şi o serie de oportunităţi care există în acest sens.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat şi despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, aspectele dialogului între Chişinău şi Tiraspol, precum şi perspectivele continuării negocierilor în formatul "5+2". De asemenea, a fost abordată problema cu accesul fermierilor din raionul Dubăsari la pămînturile lor de după traseul Camenca-Tiraspol, precum şi situaţia în Zona de securitate, inclusiv problemele Misiunii de pacificare şi ale Comisiei Unificate de Control.

Vicepremierul a reiterat necesitatea ca participanţii la procesul de reglementare transnistreană să renunţe la acţiuni contraproductive, la gîndire inertă, şi să identifice soluţii şi oportunităţi aşteptate de populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. În mod special, la întrevedere s-a discutat despre necesitatea de a crea un climat favorabil pentru cooperarea comercial-economică moldo-rusă, inclusiv avînd în vedere agenţii economici din regiunea transnistreană.