VICEMINISTRUL DE EXTERNE ANDREI GALBUR A AVUT O INTREVEDERE CU CONSILIERUL SPECIAL AL PRIM-MINISTRULUI JAPONIEI

În cadrul vizitei de lucru la Tokyo, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut joi o întrevedere cu Taro Kimura, consilier special al prim-ministrului Japoniei, deputat în Camera Reprezentanţilor.

Oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru asistenţa acordată Republicii Moldova în diverse domenii, în particular fiind evidenţiate rezultatele marcante ale implementării Proiectului de Asistenţă pentru Fermierii Neprivilegiaţi 2KR, care are drept scop facilitarea accesului producătorilor agricoli autohtoni cu mijloace financiare limitate la tehnică agricolă performantă. De asemenea, viceministrul Galbur a menţionat interesul ţării noastre de a beneficia pe viitor de Asistenţa Oficială de Dezvoltare (ODA) a Japoniei.

Consilierul special al prim-ministrului Japoniei a apreciat pozitiv evoluţia relaţiilor bilaterale moldo-nipone, precizînd că Japonia va continua să ofere asistenţă în procesul de modernizare a economiei Republicii Moldova.

De asemenea, interlocutorii au menţionat că deschiderea, în viitorul apropiat, a ambasadelor la Chişinău şi Tokyo va impulsiona relaţiile bilaterale în diverse domenii de interes comun.