Viata trista si secreta a marelui actor de comedie Benny Hill, care a murit chiar in fata televizorului, singur

Legendarul comediant britanic era „singur, deprimat și se simțea urît”, conform unei cărți care susține că era atît de cumpătat, încît și-a lipit înapoi tălpile pantofilor zdrențuiți. Majoritatea oamenilor își amintesc de un genial comediant britanic, însă viața și sfîrșitul lui au fost foarte triste.

Cei mai mulți oameni își amintesc de amuzantul actor britani britanic Benny Hill pentru umorul lui inteligent. Benny Hill s-a născut ca Alfred Hill pe 21 Ianuarie 1925, în Southampton, Anglia, iar familia și colegii de școală și-l amintesc ca un tip amuzant și talentat.

Se pare că el cîștiga deja bani la vîrsta de șase ani, distrînd oameni pe plajă cu cîntece populare. În adolescență, a renunțat la școală și a lucrat ca lăptar, înainte de a-și căuta un loc de muncă în Londra: aici a fost începător în departamentul de recuzită al unei companii de teatru.

Hill și-a făcut debutul în teatru după ce un actor a apărut la muncă beat și a trebuit să fie înlocuit. Se pare că regizorul a fost impresionat de talentul tînărului montator din culise și a decis să-i dea o șansă. Mai tîrziu, a servit în Armata britanică, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest timp, a distrat trupele în spectacole de varietate și a adoptat numele de scenă „Benny Hill”, într-un omagiu adus comediantului Jack Benny.

Benny Hill era foarte econom, pînă la absurd

Dar, în viața reală, comediantul multimilionar era plin de nesiguranțe cu privire la valoarea sa de sine și avea o teamă morbidă de a cheltui bani.

În noua carte a jurnalistului de la Hollywood Craig Bennett, True Confessions of a Shameless Gossip, el își amintește că a vorbit pe larg despre Hill cu unul dintre cei mai apropiați prieteni ai comediantului, regretata actriță australiană Sarah Kemp. Potrivit acesteia, Hill petrecea ore întregi gîndindu-se despre cum se simțea neiubit și neatractiv pentru femei, în ciuda caracterului său suprasexual de pe ecran.

Și, deși avea un succes incredibil cu The Benny Hill Show, regretatul actor era extrem de cumpătat și avea fobie de a cheltui bani. Era atît de exagerat în acest sens, încît purta aceleași haine, pînă cînd erau uzate și chiar și-a lipit tălpile pantofilor la loc cînd s-au desprins. De asemenea, actorul cumpăra alimente la reducere și mergea pe jos pînă la sediul BBC, în loc să ia un taxi. Mai mult, el nu deținea o mașină sau propria locuință, potrivit lui Sarah, deoarece Benny Hill credea ca ar fi niște cheltuieli care nu erau necesare.

Regretatul actor britanic nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Din păcate, a murit singur, în fața televizorului. Trupul neînsuflețit al celebrului comediant a fost descoperit la două zile după ce a suferit un infarct, la 26 Aprilie 1992. Benny Hill a fost înmormîntat în cimitirul Hollybrook, lîngă Southampton, la cîteva luni distanţă locul de veci fiind prădat de hoți.

„Sunt singur. Nu am familie. Cu siguranță, nu trebuie să lucrez. Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir”, zicea Benny Hill.

Hill, care a murit în 1992 la vîrsta de 68 de ani, este cel mai bine amintit pentru că a jucat în The Benny Hill Show, un show de televiziune care era foarte popular în întreaga lume. Programul consta în sketch-uri de comedie scurte, adesea riscante, și a fost difuzat în peste 140 de țări între 1955 și 1991. Benny Hill a strîns o avere de peste zece milioane de lire sterline de pe urma show-ului său.