Viata de dupa disparitia criminalului las Putin

ONU, mai ales, dar și UE vor fi nevoite să se reformeze

Mihai CONȚIU

Într-un articol precedent scriam că ”în acest secol, nu va mai fi cu putință să se nască un criminal mai mare decît Putin. Unii îl vor invoca pe liderul Nord-coreean, dar se înșeală. Kim Jong Un este un criminal pentru și al propriului popor. Putin este un criminal nu doar pentru ruși, ci și pentru întreaga umanitate”. Partea de lume  democrată și civilizată căreia Putin i-a declarat un război, dar și propriului popor, precum și genocidul pe care l-a declanșat în Ucraina nu-i va rezerva o moarte liniștită. Posteritatea la care visează, de asemenea, va fi una odioasă. Din start, el s-a aliniat chipurilor criminale reprezentate de Hitler, Lenin și Stalin. Lenin, se știe, a fost o creație germană. La fel și Putin!

Nemții, din rațiuni exclusiv economice, l-au transformat pe Putin într-un dictator care, mai cu seamă în perioada Angelei Merkel, a ajuns să creadă că va îngenunchea Europa, militar și economic, iar acum asta se vede și se simte. ”Capacitarea lui Putin” în chip de partener politic, aliat economic și de viitor dictator absolut a demarat, însă, pe vremea cînd cancelar al Germaniei era Gerhard Schroeder. Imediat după pierderea alegerilor generale din 2005, Schroeder a renunțat la politică și a intrat în afacerile rusești cu gaz. Schroeder este șeful Consiliului de supraveghere al concernului energetic de stat rusesc Rosneft și președinte al Nord Stream AG, companie care a construit și care deține cele două conducte de gaz care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică. Nord Stream este un proiect pus la cale de Schroeder împreună cu Putin, în timp ce era încă șef al Guvernului german. Cu trei săptămâni înaintea declanșării invaziei rusești din Ucraina, Gerhard Schroeder a fost nominalizat și pentru Consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom. Și acum, fostul cancelar german a rămas unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Putin.

Putem spune, așadar, că Putin este o creație nemțească într-o proporție copleșitoare, iar asta întru dauna economică și politică, mai ales acum, a majorității Țărilor Europene. Astfel, Germania a contribuit și la ”nașterea unui alt Hitler”. Putem să-i cerem acum Germaniei să-și ucidă creația criminală? Nu! În timp ce stă ascuns în cel mai securizat bunker ca un șobolan, Putin ordonă genocid în Ucraina și amenință ca un laș omenirea cu armele nucleare. Ascunși și bine păziți au fost și Hitler, Saddam Hussein, Gaddafi, mai de mult Trujillo în Republica Dominicană și alți dictatori sîngeroși care au fost uciși ca niște cîini turbați. Cumva, cineva o să spună: ”Gata, Putin și-a îndeplinit misiunea, dar a devenit megaloman și paranoic. Trebui să scăpăm de el dacă vrem să salvăm poporul rus de la pieire!”

Cum va fi viața de după dispariția criminalului laș Putin din perspectivele ONU și ale UE? Chiar dacă s-a dovedit că ”măreața lui armată” e varză, acest megaloman criminal se crede încă atotputernic pentru că are arma nucleară la dispoziție. Fiind strict războiul lui, nu-i va păsa decît de închipuita lui supraviețuire, cu riscul decimării propriului popor abrutizat sub imperiul ideologiei lui paranoice. Despre viața de după dispariția criminalului Putin, Istoria ne-a demonstrat că urmează prefaceri fundamentale la nivel internațional, în relațiile dintre State.

Aveți răbdare să citiți și chestiile astea plicticoase, dar sunt importante!

După Primul Război Mondial a fost creată Societatea Națiunilor sau Liga Națiunilor, cea care a precedat Organizația Națiunilor Unite (ONU). Liga Națiunilor s-a destrămat și pentru că nu a putut stăvili izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. După război, în 1945, a luat ființă ONU, pe scheletul Ligii Națiunilor, care are în componență 193 de State ale lumii. Fără să intrăm în detalii plicticoase, se știe că ONU, la nivel global, are misiunea de a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internațională și respectarea dreptului internațional.

Consiliul de Securitate al ONU este compus din 5 membri permanenți – Franța, China, Marea Britanie, SUA și Rusia. Rezoluțiile Consiliului de Securitate sunt obligatorii în cazul în care sunt făcute în conformitate cu prevederile Capitolului VII (acțiune cu privire la amenințările la adresa păcii, de încălcare a păcii, și a actelor de agresiune) al Cartei ONU. Rezoluțiile făcute în conformitate cu prevederile Capitolului VI (soluționarea pașnică a litigiilor) nu au mecanisme de aplicare și sunt, în general, considerate a fi nu obligatorii în conformitate cu dreptul internațional.

Revenim!

În situația actuală, problema internațională cea mai gravă constă în aceia că, în Consiliul de Securitate al ONU, fiecare dintre membrii săi are drept de veto, deci să blocheze absolut orice decizie de sancționare a unui Stat agresor. Doar nu o să voteze Rusia o decizie de sancționare a sa pentru că a atacat Ucraina! Chiar și China! Acum înțelegeți de ce sceleratul megaloman Putin nu poate fi sancționat de către ONU? Sancționat, nu atenționat cu solicitări imploratoare pacifiste! Acum înțelegeți de ce ONU, în viața de după dispariția criminalului Putin, trebuie să se reformuleze fundamental?

Oricînd, în lume, poate să mai apară un criminal paranoic așa cum este Putin, fără ca ONU să aibă atribuții de a-l sancționa pe măsura atrocităților comise împotriva umanității, iar asta în forma sa organizatorică actuală. Din acest motiv, nici NATO, nici Statele UE nu pot interveni în apărarea Ucrainei, iar asta pentru că ar echivala, potrivit închistărilor ONU, cu o declarație de război declarată, culmea!, unei Rusii care a declanșat un genocid, o crimă umanitară în masă împotriva unui popor pașnic.

În orice Țară, un criminal este pedepsit pe măsură în virtutea legislației interne. La nivel mondial, este nevoie de o altă ONU, una care să nu eșueze ca și Liga Națiunilor. Un model legislativ continental, de pildă, este UE, care aduce Statele membre sub umbrela unei legislații comunitare, chiar dacă și aici mai este încă de lucru, dar există ca model pentru o altă ONU!

Ca o necesitate a reformării ONU și chiar și a UE, uitîndu-ne cu atenție pe hărțile Țărilor planetei, iar aici ne referim la multitudinea de culturi, religii, tradiții ori istorii naționale, constatăm că întregul Occident civilizat ar trebui să devină mai concesiv, să renunțe la impunerea dictaturii Corectitudinii Politice ca normă legislativă obligatorie pentru toate Statele. Impunerea dictaturii unei minorități asupra majorității echivalează cu dictatura lui Putin sau a lui Kim Jong Un asupra popoarelor lor. Aceasta va fi permanent un motiv de războaie interne și între națiuni. Minoritățile sexuale trebuie să fie lăsate libere, să trăiască așa cum vor în legalitate, dar nu ostentativ în raport cu majoritatea planetară procreativă! Majoritatea planetară respinge dictaturile lui Putin ori a lui Kim Jong Un la fel cum respinge dictatura Corectitudinii Politice!

P. s.: Înțelegeți că pînă și Dreptul Internațional trebuie rescris?