Vedeta de televiziune Raffaella Carra a murit dupa o lunga suferinta

Raffaella Carra, considerată „regina televiziunii italiene”, a murit Luni, din cauza unui cancer care a chinuit-o în ultimii ani și care se generalizase. La 78 de ani, Raffaella Carra se bucura de aura unei legende a muzicii şi a televiziunii italiene, fiind adorată deopotrivă de publicul din străinătate. A fost prezentă neîntrerupt pe micile ecrane, decenii întregi, pînă în urmă cu doi ani. 

„Raffaella Carra s-a stins din viaţă Luni, la 16:20, după o boală nemiloasă care i-a cuprins corpul său fragil, dar atît de plin de energie”, anunță un comunicat al familiei, citat de Agerpres. „A fost o forţă de neoprit, care a urcat-o pe culmile star system-ului mondial, o voinţă de fier care nu a părăsit-o pînă în ultimul moment, astfel încît nimeni nu a ştiut cît de grea i-a fost suferinţa”, adaugă comunicatul.

Cel care i-a fost partener în ultimii ani, Sergio Japino, a scris într-un mesaj: „Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, rîsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

Prima „showgirl” a televiziunii alb-negru

Născută la Bologna la 18 Iunie 1943, pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni, ea a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi, şi în comedia muzicală „Scaramouche” (1965). În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public.

Raffaella Carra a devenit astfel prima „showgirl” a micilor ecrane în alb-negru. A obţinut un succes răsunător în 1984 cu „Pronto, Raffaella”, care a avut o audienţă impresionantă.

A devenit apoi prezentatoare a programului „Domenica in” (1986) la televiziunea publică RAI, iar în 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5, pentru a se întoarce apoi în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”.

O carieră de invidiat

După o paranteză de patru ani pe care i-a petrecut la Madrid, unde a condus programul „Hola Raffaella” pentru televiziunea spaniolă, ea s-a întors în Italia în 1995, unde s-a reimpus ca regină a micilor ecrane cu programul „Carramba! Che sorpresa” (1995-97 şi 2002), emisiune inspirată din variete-ul britanic „Surprise, surprise”.

Raffaella Carra a continuat seria de succese cu emisiunile „Carramba! Che fortuna” (1998-2000 e 2008) şi „Segreti e ... bugie” (1999), la televiziunea publică RAIUNO.

În 2001, a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo, iar în 2004 a condus programul „Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea „Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă.

În 2007, a fost lansată „Raffica Carra”, o compilaţie video-muzicală care face o trecere în revistă a carierei sale prolifice.

 Jurat la „Vocea Italiei”

În 2013, Raffaella Carra revine pe micile ecrane în chip de „jurat” al emisiunii de talente muzicale „The Voice of Italy”, iar în acest an este lansat şi ultimul său album, „Replay”. În 2015, Raffaella Carra a condus pe RAIUNO show-ul „Forte forte forte”, în paralel cu „The Voice of Italy”, iar în 2019 a prezentat ultimul său program, „A raccontare comincia tu”, pe postul public Raitre. Funeraliile sale vor fi simple şi scurte, aşa cum şi-a dorit Raffaella, a cărei ultimă dorinţa a fost ca trupul ei să fie incinerat.