URUGUAY A FOST ELIMINATA DRAMATIC, LA AL TREILEA CRITERIU DE DEPARTAJARE

Coreea de Sud a învins-o pe Portugalia în etapa a treia a fazei grupelor cu 2-1 și ambele echipe merg în optimile de finală ale Cupei Mondiale. În celălalt meci al Grupei H, Uruguay a cîștigat cu 2-0 în fața Ghanei. Rezultatul era suficient pentru calificare pînă în minutul 90 al jocului dintre Coreea de Sud și Portugalia!

La 1-1 în Coreea de Sud - Portugalia, scor înregistrat pînă la intrarea în prelungiri, calificați erau lusitanii și uruguayenii, însă în minutul 90+1 Hee-Chan Hwang a reușit să dea lovitura.

Uruguayenii au aflat imediat că sud-coreenii au reușit să puncteze, așa că au accelerat, în căutarea golului trei, care i-ar fi dus în optimi.

Al treilea gol nu a mai venit și Coreeea de Sud și Uruguay au terminat la egalitate la numărul de puncte și golaveraj. Coreea de Sud are golaveraj 4-4, în timp ce Uruguay 2-2, ceea ce face ca asiaticii să meargă în optimi la al treilea criteriu de departajare, al golurilor marcate!

În optimi, Portugalia și Coreea de Sud vor juca împotriva echipelor calificate din Grupa G, din care fac parte Brazilia, Elveția, Camerun și Serbia.

 

Cristiano Ronaldo, ”assist” pentru adversar

Coreea de Sud a marcat în minutul 27 al meciului cu Portugalia, cîștigat 2-1, prin Young-Gwon Kim (32 de ani). Autorul pasei de gol a fost, desigur, involuntar, Cristiano Ronaldo.

După un corner executat de Heung-min Son, Cristiano Ronaldo a încercat să se ferească de minge, însă balonul l-a lovit în spate. Din Cristiano Ronaldo, mingea a sărit la Young-Gwon Kim, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Cristiano Ronaldo a fost primul schimbat din tabăra Portugaliei, în minutul 65, cu Andre Silva, iar pe banca de rezerve nemulțumirea sa a fost evidentă. Portughezul a fost surprins aruncînd cu nervozitate o bandă de tape și o sticlă de apă.

Sursa: digisport.ro