Următoarele două asalturi rusești asupra Moldovei

Putin a ordonat, Șor plătește, iar turma biciuită protestează

Mihai CONȚIU

Cu prilejul protestelor antiguvernamentale, antieuropene și pro-rusești din ziua de 7 Mai, banditul fugar Ilan Șor, referindu-se la mitingul anunțat de președinta Maia Sandu pentru 21 Mai, a spus amenințător următoarele: ”Să știi, Maia, că, în această zi, noi ne vom aduna și vom fi mai mulți decît oamenii pe care îi vei aduce tu ilegal, din banii bugetului de stat, și pe care îi vei obliga să strige „Maia!” și „Ura!”. Îți promit că, tocmai în această zi, te vor privi în ochi zeci, dar poate chiar sute de mii de oameni pe care i-ai nenorocit”.

Tot în contextul protestelor amintite, așa-zisa Mișcare pentru Popor”, care-i patronată de Rusia prin mafiotul Șor, a ”condamnat” intenția organizării de către guvernare a evenimentelor din 21 Mai și 1 Iunie – Adunarea Națională „Moldova Europeană” și summit-ul Comunității Politice Europene. Printr-o ”rezoluție” pe care turma lui Șor a întocmit-o, firește că la ordinul Kremlinului, liderii manifestanților plătiți au anunțat că vor bloca circulația pe mai multe artere, pentru a-și exprima opoziția în fața oficialilor străini, iar la evenimentul din 21 Mai vor fi prezenți pentru a-și exprima poziția față de abuzurile comise de Maia Sandu și PAS.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” și summit-ul Comunității Politice Europene de la Chișinău nu poate fi deloc pe placul Kremlinului și, în consecință, suntem siguri că vor fi investite sume imense pentru plățile ilegale efectuate cît mai multor moldoveni pentru a contra-protesta pe 21 Mai, dar și, mai ales, pentru a produce haos protestatar față de summit-ul amintit.

În subtext, înțelegem că Adunarea Națională și summit-ul se înlănțuie, se completează într-un cumul care trebuie să evidențieze clar parcursul proeuropean ireversibil al Republicii Moldova. Acest lucru îl înțelege la fel de bine și Kremlinul, iar summit-ul Comunității Politice Europene de la Chișinău, care are o semnificație și o însemnătate extrem de importantă, deranjează teribil Moscova, motiv pentru care a ordonat slugilor moldovenești să-l saboteze cu orice preț. Suntem siguri că se studiază în detaliu orice posibilitate operațională prin care protestatarii lui Șor să recurgă la violențe extreme.

Avertismentul pe care Șor i-l transmite Maiei Sandu și angajamentul de a se protesta masiv pe data de 1 Iunie ne demonstrează că banditul condamnat penal și patronii lui ruși sunt dispuși să pună la bătaie sume imense de bani, pentru cumpărarea moldovenilor protestatari, precum și pentru finanțarea unora mai ”experimentați” în producerea de conflicte violente.

Acum ”mingea dreptății” se află în terenurile SIS și MAI. De aceste două instituții depinde dacă Șor și rușii vor reuși să destabilizeze Republica Moldova! De operativitatea lor depinde destructurarea definitivă a rețelei destabilizatoare patronate de Șor și agenții ruși! Lentoarea, întîrzierea cu care s-a ajuns la perchezițiile, confiscările și reținerile efectuate în staff-ul de campanie electorală a candidatei lui Șor la funcția de bașkan al Găgăuziei ne reconfirmă că Șor și rușii au încă destui și puternici agenți infiltrați în instituțiile Statului.

Pe 21 Mai și, mai ales, pe 1 Iunie, SIS și MAI se află în fața unor provocări serioase. Vom vedea cum le vor face față!

P. s. Ieri, a fost dată publicității următoarea comunicare oficial: ”Doar autoritățile publice centrale vor putea desfășura manifestații pe 21 Mai, cînd va avea loc Adunarea Națională „Moldova europeană”, organizată de Guvern, și pe 1 Iunie, cînd va fi summit-ul Comunității Politice Europene, eveniment organizat sub patronajul Președinției”.

Cu toate acestea, pericolele expuse mai sus persistă!