URMARIREA PENALA FINALIZATA PE UN CAPAT DE ACUZARE IN PRIVINTA LUI ALEXANDR STOIANOGLO

A fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare în dosarul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre acuzația de depășire a atribuțiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deși în privința lui Chitoroagă se efectua urmărirea penală, iar, potrivit legii, în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației, transmite IPN, citînd un comunicat de presă semnat de procurorul de caz.

Concomitent, în gestiunea procurorului desemnat de CSP a rămas o altă cauză penală, privind învinuirea procurorului general suspendat pe patru capete de acuzare.

Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Ca urmare a unei sesizări a președintei Maia Sandu, activitatea lui Alexandr Stoianoglo este evaluată și de către o comisie constituită de Consiliul Superior al Procurorilor, care urmează să dea o notă activității acestuia. Dacă nota va fi nesatisfăcătoare, Alexandr Stoianoglo va putea fi demis.

Sursa: IPN