Ungaria a inregistrat aproximativ 145.000 de intrari ilegale de la inceputul anului

Autorităţile din Ungaria au constatat 145.000 de intrări ilegale în ţară de la începutul acestui an, a anunţat, Miercuri, Gyorgy Bakondi, consilierul pentru securitate al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI, potrivit agerpres.

Oficialul ungar a spus că numărul intrărilor ilegale a crescut masiv, faţă de 57.000 în perioada similară din 2021.

De asemenea, numărul traficanţilor de persoane care au fost arestaţi s-a dublat, depăşind 1.000 de la începutul acestui an.

”Deşi în trecut migranţii ilegali de obicei proveneau în principal din Siria şi Afganistan, astăzi mulţi dintre ei sosesc şi din India, Pakistan, Nepal şi Tunisia”, a adăugat Bakondi.

El a explicat că Guvernul de la Budapesta a decis să consolideze gardul ridicat de-a lungul frontierelor şi a început să recruteze şi antreneze o unitate specială de grăniceri care lucrează împreună cu Poliţia pentru a securiza graniţele Ungariei.

Gyorgy Bakondi a declarat, pentru postul public de radio Kossuth, că, în fiecare zi, 10.000-13.000 de migranţi intră din Ucraina pe teritoriul ungar. El a adăugat că de la izbucnirea războiului (24 Februarie), Ungaria a primit 885.000 de persoane din Ucraina.