Un soldat rus, s-a plîns că o mînă de ucraineni aflați în tranșee au măcelărit sute de camarazi de-ai lui

Un soldat rus a descris „măcelul” a 1.000 dintre camarazii săi, exprimîndu-și frustrarea că nu au nici o șansă împotriva forțelor ucrainene bine pregătite, potrivit unei convorbiri telefonice interceptate de Direcția de Informații Militare a Ucrainei (GUR).

În convorbire, soldatul îi spune mamei sale că întreaga pădure este „presărată cu soldați morți”, în timp ce Armata rusă încearcă să cucerească satul Ivanivka din regiunea Herson, potrivit unei traduceri a publicației The Kyiv Post.

„Are loc un adevărat măcel acolo!", a spus el. „Mai mult de o mie de oameni au fost uciși”, a povestit el descumpănit scenele de groază la care a fost martor. Ucrainenii trag cu tancuri și de la adăpostul tranșeelor, iar rușii nu au nici o oportunitate de a se apropia, a precizat el.

„Nu pot captura nici măcar Ivanovka! Este ridicol că încă mai pomenesc de capturarea Novoselovka sau chiar a Kupiansk, cred că glumesc!”, spune el.

Soldatul povestește că forțele rusești angajate în acele lupte au suferit pierderi grele atunci cînd au încercat să atace poziții ucrainene puternic fortificate.

De pildă, atunci cînd o unitate de 20 de soldați atacă o poziție ucraineană, doar „doi sau trei se mai întorc”.

Într-un caz, a spus el, o mînă de soldați ucraineni a decimat sute de soldați ruși.

„Ieri, Sam a zburat cu avionul și a spus că doar opt oameni stăteau în tranșee, doar opt gogoli. Iar oamenii noștri se duc acolo cu sutele și nu sunt capabili să ia nici măcar un nenorocit de lucru!", a spus el.  „Gogoli” este un termen rusesc depreciativ pentru ucraineni.

El a descris cum în tranșee se află doar lunetiști și mitraliori, protejați doar de o „cazemată”. „Lunetiștii și mitralierele stau acolo și atît! Nu mai este absolut nimeni altcineva acolo! Există o cazemată, se învîrte la 180 de grade și tot ce poate fi secerat este secerat."

Insider nu a putut verifica în mod independent autenticitatea apelului.

Departamentul de informații al Ucrainei a publicat periodic înregistrările audio ale apelurilor rusești interceptate, pe care presa rusă le respinge adesea ca fiind false.

Rusia a desfășurat atacuri susținute asupra pozițiilor ucrainene din localitatea Ivanivka, în timp ce încearcă să avanseze spre Kupiansk, în regiunea Harkov, au declarat oficialii ucraineni.

Purtătorul de cuvînt al Comandamentului Forțelor Terestre din Ucraina, locotenent-colonelul Volodimir Fitio, a declarat că se așteptau ca Rusia să încerce să recucerească Kupiansk, astfel că „au fost construite structuri de apărare adecvate”, potrivit Ukrinform.