UN „OBIECT MILITAR AERIAN NEIDENTIFICAT” S-A PRĂBUŞIT ÎN POLONIA

Rămășițele unui obiect militar au fost descoperite în nordul Poloniei în apropierea oraşului Bydgoszcz, au anunţat autoritățile de la Varșovia, joi, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Pînă în prezent nu se ştie ce era obiectul, de unde provine sau de cîtă vreme se află în zonă. Ministrul justiţiei polonez a declarat că acesta a fost descoperit într-o pădure.

„Secţia militară a biroului procurorului districtual din Gdansk, sub supervizarea biroului procurorului general, a iniţiat proceduri privind resturile unui obiect militar aerian găsit în pădure”, a postat, pe Twitter, ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro.

Ministerul apărării a precizat, tot pe Twitter, că rămășițele unui „obiect militar neidentificat” au fost găsite în împrejurimile satului Zamosc, din apropiere de Bydgoszcz. „Situaţia nu afectează siguranţa locuitorilor. Locul descoperirii este investigat de ofiţeri polonezi şi de poliţia militară”, a precizat ministerul.

Postul RMF FM, care citează „informaţii neoficiale”, a transmis că obiectul militar descoperit în pădure este o rachetă sol-aer şi are cîţiva metri lungime. Locul în care obiectul a fost descoperit se află la sute de kilometri de granița Poloniei cu Ucraina, Belarus şi exclava rusească Kaliningrad.

Poliţia militară, poliţia regională, primarul satului Zamosc, biroul procurorului din Gdansk şi un purtător de cuvînt al guvernului au refuzat să comenteze situaţia.

Sursa: digi24.ro