UN MORT ȘI TREI RĂNIȚI DUPĂ CE RUȘII AU LOVIT HARKOV CU BOMBE ÎN TIMPUL NOPȚII

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni Reuters.

"Conform informaţiilor actualizate, o persoană a murit în urma loviturii unei rachete ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale", a scris Sinegubov pe Telegram. El a precizat că atacul a vizat districtul central al oraşului.

"Trei persoane au fost rănite uşor. Din păcate, o femeie în vîrstă a fost ucisă", a scris guvernatorul pe Telegram."Soţul ei era în apropiere cînd a avut loc atacul şi, printr-un miracol, nu a suferit răni grave".

Sinegubov a declarat pentru Suspilne că echipele de salvare caută o altă femeie în vîrstă dispărută, care s-ar putea afla sub dărîmături.

"Etajul al patrulea a fost distrus. Aceasta este o clădire veche", a spus el."Înţelegem că etajele al doilea şi al treilea au fost grav avariate. Întreaga secţiune a clădirii nu mai este potrivită pentru locuit". Anatoli Torianik, adjunctul şefului serviciilor de salvare din Harkov, a declarat că este vorba de o clădirea din lemn. 

Autoritățile locale trebuie acum să găsească locuri în care să mute supraviețuitorii, deoarece clădirea lovită nu mai poate fi folosită.

Sursa: digi24.ro