UN MARE PIANIST ROMÂN VA CONCERTA LA CHIŞINĂU

Horia Mihail, un mare pianist român, va concerta la Chişinău pe 15 noiembrie.

Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii, a specificat că Horia Mihail va evolua la Chişinău în cadrul unui spectacol muzical dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea compozitorului polonez L. Lutoslawski.

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, dirijor - Alexandru Ganea (România). Spectacolul muzical este organizat de Institutul Polonez din Bucureşti, în colaborare cu Filarmonica Naţională “S.Lunchevici”. La concert vor răsuna piese ale compozitorilor Lutoslawski, Mozart, Beethoven, Schumann.

Pianistul Horia Mihail este solist concertist al Formaţiilor Muzicale “Radio Bucureşti” şi al Filarmonicii din Braşov. A absolvit Academia de Muzică de la Bucureşti, Universitatea de Muzică din Illinois (SUA) şi Universitatea din Boston. A fost solist al orchestrei “Boston Pops”, sub bagheta dirijorală a celebrului compozitor John Williams, autorul coloanelor sonore din filmele “Harry Potter”, “Star Wars”,”Home Alone”,”Indiana Jones”, “Jurassik Park” etc. Pianistul Horia Mihail a mai susţinut concerte în alte 18 ţări ale lumii.

Sursa: Moldpres