Un imigrant sudanez a alergat prin Eurotunel 50 de kilometri, a sărit 4 garduri şi a trecut de 400 de camere de supraveghere

Ce s-a întîmplat cînd a ajuns la ieşire

Un imigrant sudanez a fost arestat după ce a reuşit să străbată pe jos tunelul care străbate Canalul Mînecii, din Franţa în Marea Britanie, potrivit Reuters.

Abdul Rahman Haroun, în vîrstă de 40 de ani, a fost arestat la scurt timp după ce a ajuns în Marea Britanie, la capătul unei curse de 50 de kilometri, după ce a sărit 4 garduri şi după ce a trecut de 400 de camere de supraveghere, potrivit Reuters.

Mii de persoane din Africa şi Orientul Mijlociu au încercat să părăsească taberele improvizate în portul francez Calais pentru a ajunge în Marea Britanie, sărind în spatele camioanelor sau ascunzîndu-se în trenuri. Autorităţile au acuzat perturbarea transportului de marfă şi de pasageri prin tunel. Poliţia britanică a declarat că Abdul Rahman Haroun a fost găsit Marţi seara în apropiere de intrarea britanică în Eurotunel, în Sud-Estul Angliei, aproape de Folkestone.

Poliţia a declarat că bărbatul a fost acuzat de "obstrucţionarea unui motor sau a unui utilaj care folosea calea ferată". Premierul britanic David Cameron a declarat că a fost majorat numărul de paznici şi de cîini dresaţi trimişi să supravegheze condiţiile de siguranţă la terminalul din Calais.

Autorităţile estimează că sunt aproximativ 3.000 de imigranţi în regiunea Calais şi că mulţi dintre ei îşi continuă încercările să ajungă în Marea Britanie prin traversarea Canalului Mînecii. Unii dintre ei încearcă să se îmbarce în camioanele care se îndreaptă spre Eurotunel, să urce sau să taie gardurile de securitate pentru a se ascunde în trenuri pentru traversarea Canalului Mînecii.

Sursa: Gîndul.info