Un grup mexican a cumparat cel mai mare producator de piine din Romania

Producătorul de panificaţie Vel Pitar, cel mai mare producător de pîine din România, controlat de fondul de investiţii Broadhurst Investments, a fost vîndut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă, au transmis pentru Profit.ro surse apropiate tranzacţiei.

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Vel Pitar este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel, scrie News.ro.

Potrivit surselor Profit.ro, tranzacţia este finalizată şi urmează a fi anunţată săptămîna aceasta pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Bimbo, fiind un grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH, conform informaţiilor Profit.ro.

Reprezentanţii NCH au confirmat informaţiile Profit.ro. "Acţiunile societăţii Vel Pitar SA au fost vîndute către grupo Bimbo”, au transmis ei. Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, avînd afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveţia şi Ucraina.