UN DRUM REGIONAL CARE LEAGA 22 DE SATE DIN RAIOANELE STRASENI SI ORHEI VA FI RECONSTRUIT

O importantă reţea de drumuri regionale şi locale din raioanele Străşeni şi Orhei, care va face conexiunea dintre 22 de localităţi şi va asigura accesul locuitorilor către traseele naţionale, va fi reabilitată în următorii trei ani.

Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în urma realizării acestui proiect, va fi asigurat accesul pentru 45 de instituţii şcolare şi 12 centre medicale din mediul rural.

“Deja am demarat reabilitarea a 21 km de drum local, care asigură legătura dintre satele Voinova, Chirianca, Zubreşti, Recea, Ghelăuza. În acest scop, în 2014, din Fondul Rutier au fost valorificate 15 milioane de lei. Vom continua reparaţia drumului, care va fi asfaltat şi va avea două benzi de circulaţie, iar pentru aceasta din Fondul Rutier am alocat încă 35 mln de lei”, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, care a efectuat o vizită în teritoriu.

Totodată, ministrul a anunţat că o altă porţiune de drum, ce va face în continuare conexiunea de la satele Chirianca – Zubreşti – Găleşti – Găleştii Noi – Bucovăţ, a fost propusă pentru includerea în programul de reabilitare a drumurilor locale susţinut de Banca Mondială.

De asemenea, pentru includerea în proiectul Băncii Mondiale a fost propus drumul care face legătură între or. Străşeni – s. Saca, Mărtineşti, Grebleşti, Codreanca, Lupa-Recea, Tabăra, Vatici, Curchi, Morozeni, Breanova, Tîrzieni, Mălăieşti.

Anul acesta se preconizează reparaţia a circa 700 km de drumuri şi străzi din intravilanul localităţilor, pentru care sînt prevăzute 450 mln de lei în Fondul Rutier.