Un cunoscut prezentator de radio anti-vaccinist a fost rapus de covid

Phil Valentine, popularul prezentator al unei emisiuni de radio din Nashville (Sudul SUA), cunoscut pentru ideile sale conservatoare şi anti-vaccinare COVID-19, a murit la 61 de ani, în urma unor complicaţii asociate noului coronavirus, a informat postul de radio, citat de EFE, potrivit agerpres.

„Cu tristeţe, vă informăm că prezentatorul şi prietenul nostru Phil Valentine a încetat din viaţă. Vă rugăm să vă gîndiţi la familia lui în rugăciunile voastre”, au scris realizatorii emisiunii Super Talk 99.7 într-un mesaj postat Duminică pe Twitter.

Potrivit site-ului tennessean.com, Valentine anunţase, la 11 Iulie, pe reţelele de socializare, că s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar că ştie că va supravieţui.

Cîteva zile mai tîrziu, familia lui informase că Phil se află în stare gravă la spital şi că doreşte să-şi anunţe ascultătorii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Fratele său, Mark Valentine, a declarat că, dacă Phil ar fi putut să le vorbească ascultătorilor săi, ar fi dorit să le spună să se vaccineze şi să lase deoparte politica şi „teoriile conspiraţioniste”.

La începutul lunii August, Dick Farrel, un fost prezentator al postului conservator Newsmax TV, a murit, de asemenea, de complicaţii asociate COVID-19.

Era, la rîndul său, „un opozant ferm” al vaccinurilor anti-coronavirus, pe care într-una dintre emisiunile sale le calificase drept „false”, potrivit postului WPTV.

Totuşi, un prieten al lui Farrel a dezvăluit că a primit un mesaj în care acesta mărturisea că noul coronavirus nu este „o glumă” şi că ar fi trebuit să se vaccineze anti-COVID-19.