Un club din Italia face o deschidere de proba cu 2.000 de clienti testati si vaccinati

Dansul în club va deveni din nou posibil în Italia, în pofida pandemiei de coronavirus, după ce asociaţia operatorilor cluburilor de noapte a lansat două evenimente-pilot, cu un număr mare de participanţi, la care vor avea acces persoane testate şi vaccinate împotriva COVID-19, a anunţat agenţia italiană de ştiri ANSA, citată de DPA. Experimentul va demara pe 5 Iunie în Gallipoli, un oraş-port din Sudul Italiei, unde 2.000 de persoane vor putea participa la o petrecere în aer liber organizată de clubul Praja.

Un alt eveniment-test este preconizat să se desfăşoare într-un spaţiu închis, la clubul Fabric, din Milano. În cazul acestuia, nu a fost însă comunicată data de desfăşurare.

Potrivit asociaţiei operatorilor din domeniul divertismentului SILB-FIPE, la evenimentul din Gallipoli, în regiunea Apulia, doar pasionaţii de dans care deţin rezultatele unui test recent pentru depistarea COVID-19 sau dovada vaccinării vor putea participa la eveniment.

În cazul evenimentului desfăşurat în interior, nu este necesară respectarea unei distanţe de siguranţă, însă va exista obligativitatea purtării măştii de protecţie. Participanţii vor realiza din nou teste la ieşirea din club.

Preşedintele federaţiei, Maurizio Pasca, a menţionat experienţe similare din Spania, Olanda şi Marea Britanie. ”Lucrăm la reglementări sanitare pentru redeschiderea discotecilor fără riscul îmbolnăvirii de COVID-19”, a spus el.

Petrecerile dansante zgomotoase, în special în staţiunile de pe litoral, fac parte dintre distracţiile la care participă de obicei tinerii italieni în perioada Verii.

Italia a început relaxarea treptată a restricţiilor antiepidemice după scăderea numărului de cazuri de coronavirus.

Cluburile de dans în aer liber ar putea fi redeschise la mijlocul lunii Iunie. Cu toate acestea, pînă în acest moment, o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii este în vigoare pe teritoriul Italiei, începînd de la ora locală 22:00.

Negocierile cu experţi la nivel guvernamental planificate să se desfăşoare Luni la Roma ar trebui să pună în discuţie şi modificarea orei de la care intră in vigoare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, posibil de la ora locală 23:00.