Un celebru sef mafiot, considerat „il capo di tutti capi”, a fost arestat pe strada dupa aproape 2 ani de cautari

Un celebru șef al mafiei calabreze 'Ndrangheta a fost arestat la Madrid după aproape doi ani în care era dat în urmărire generală. Poliția italiană îl căuta pe Domenico Paviglianiti, considerat „il capo di tutti capi” (șeful șefilor - n.r.), pentru activitățile ilegale pe care clanul mafiot le-a desfășurat în anii 1980 și 1990, relatează Euronews.

'Nrangheta este una dintre cele mai mari și mai bogate bande criminale din lume și are o prezență globală.

Domenico Paviglianiti, în vîrstă de 60 de ani, a mai fost arestat în Spania și extrădat în Italia în 1996. El a început să-și ispășească în Italia condamnarea pe viață pentru crimă și trafic de droguri,  însă o eroare judiciară a dus la eliberarea sa anticipată în Octombrie 2019. Imediat, mafiotul a fugit înapoi în Spania.

În luna Ianuarie a acestui an, Parchetul din Bologna a pronunțat, în lipsa acuzatului, o nouă condamnare la o pedeapsă cu 11 ani, opt luni și 15 zile de închisoare.

Domenico Paviglianiti a fost arestat Vineri în urma unei operațiuni comune a carabinierilor italieni și a Poliției spaniole. Mafiotul a fost depistat și arestat chiar pe stradă, în Madrid.

Agenții au confiscat, totodată, șase telefoane mobile, aproape 6.000 de euro cash și documente portugheze false pe care fostul șef al grupării criminale le avea asupra sa.