Un batrin care l-a salvat pe unul de la inec si apoi l-a impuscat mortal nu va fi acuzat

Autoritățile din statul american Carolina de Sud au anunțat că nu îl vor trimite în judecată pe proprietarul unei bărci care a salvat un bărbat de la înec, iar apoi l-a împușcat mortal, informează BBC.

Nathan Drew Morgan, în vîrstă de 29 de ani, a fost împușcat de un bărbat de 74 de ani săptămîna trecută, după ce fusese scos din apele lacului Keowee.

Autopsia a arătat că Morgan a murit după ce a fost împușcat în piept la bordul bărcii bărbatului în vîrstă.

Biroul șerifului din Comitatul Oconee a anunțat că procurorii au stabilit că focul de armă a fost tras în legitimă apărare.

Într-o declarație scurtă, autoritățile locale au anunțat că procurorul David Wagner a luat decizia după ce s-a întîlnit cu anchetatorii.

Lacul Keowee este un lac de acumulare periculos, unde mulți oameni s-au înecat de-a lungul timpului.

Potrivit biroului șerifului, Morgan și o femeie căzuseră de pe un jet ski și aveau nevoie de ajutor. Nici unul dintre aceștia nu purta veste de salvare și jet ski-ul se învîrtea în cerc.

"Bărbatul, după ce a fost salvat, a devenit agitat și a început să atace cuplul de pe ambarcațiune", a anunțat biroul șerifului. "Anchetatorilor li s-a spus că el ar fi vrut să se întoarcă la jet ski".

Șeriful Mike Crenshaw a declarat pentru publicația Journal of Seneca că este posibil ca Morgan să fi fost sub influența alcoolului sau drogurilor. Totodată, se presupune că femeia care era cu Morgan l-a împins înapoi în apă pentru a calma situația, de unde tînărul a fost scos din nou de proprietarul bărcii – bărbatul de 74 de ani.

Cu toate acestea, Morgan a fost împușcat ulterior de bătrîn, care susține că "s-a temut pentru viața lui și a soției în timpul unui atac".

Actele de violență în care au fost implicate arme s-au înmulțit în SUA în ultimii ani. În 2020, aproape 20.000 de omucideri au implicat o armă de foc, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC).