Un asistent medical din SUA a ucis patru pacienti injectindu-le aer in artere

Un asistent medical din statul Texas a fost găsit vinovat de uciderea a patru pacienți, după ce le-a injectat aer, în timp ce se recuperau în urma unor operații la inimă, informează BBC.

William Davis, în vîrstă de 37 de ani, riscă acum pedeapsa cu moartea. Potrivit procurorilor, acesta a vizat șapte pacienți în perioada Iunie 2017-Ianuarie 2018.

Atacurile au avut loc la spitalul Christus Mother Frances din orașul Tyler.

Victimele aveau între 47 și 74 de ani și au manifestat simptome specifice "unui accident vascular cerebral". Bărbații au murit în urma leziunilor cerebrale produse de injectarea aerului în artere.

Cei patru uciși de William Davis se recuperau după operații pe cord și aveau evoluții bune, iar doctorii nu și-au putut explica cum de starea lor s-a deteriorat atît de rapid. Autoritățile au explicat că doctorii și-au dat seama că situația este suspectă abia după ce au văzut rezultatele tomografiilor computerizate, în care apărea aer în creierul pacienților. Doctorul William Yarbrough, un pneumolog din Dallas, a declarat, în fața juriului, că nu a văzut niciodată o astfel de situație în zeci de ani de practică.

În timpul procesului, au fost difuzate filmări în care William Davis apărea intrînd în camera unui pacient, iar alarma care îi monitoriza acestuia ritmul cardiac s-a pornit la doar trei minute distanță. Bărbatul a murit ulterior în urma injecției.

Avocatul acuzatului a spus că nu există nici o dovadă că pacienții au murit în urma unor acte criminale și a sugerat că spitalul încearcă să-l facă pe William Davis "țap ispășitor" pentru procedurile sale problematice.

Procurorii vor acum cere pedeapsa cu moartea pentru Davis, despre care spun că "s-a simțit bine" comițînd crimele și că "îi place să omoare oameni".

Instanța a stabilit pentru asistentul William Davis o cauțiune de 8,75 milioane de dolari.